MIJN.LZRMijn.LZR S M

DRS. S.J.A. (BAS) PI VAN DE VENNE

FUNCTIE

dermatoloog, dermatoloog-oncoloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2014

SPECIALISME

dermatologie

AANDACHTSGEBIEDEN

oncologie, flebologie

BIG-REGISTRATIENUMMER

59.065.811.801

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 20 20

OPLEIDING

Bas Pi Van de Venne is opgeleid tot dermatoloog in het Academisch Ziekenhuis Maastricht en het Laurentius Ziekenhuis. Eerder werkte hij bij MaastrichtUMC+ en het Catharina Ziekenhuis Eindhoven.

 Toen ik een jaar of 16 was werd een familielid van mij ernstig ziek. Een team van specialisten was weken lang bezig met het stellen van een diagnose. Omdat er ook sprake was van een huiduitslag, werd uiteindelijk de dermatoloog geconsulteerd. Deze had maar een blik nodig om tot een diagnose te komen. Dit vond ik zo fascinerend dat dit uiteindelijk mijn beroepskeuze heeft bepaald. Daarbij is dermatologie met ongeveer 3000 verschillende aandoeningen een heel afwisselend vak. Je stelt regelmatig een zeldzame diagnose.

De variatie zit ook in het doen van poliklinische werkzaamheden, naast het uitvoeren van ingrepen zoals het verwijderen van huidtumoren en het behandelen van spataderen, aambeien en geslachtsziekten.

De huidpatiënt kan gebukt gaan onder zijn aandoening. Hij ervaart het als beschamend en afstotelijk en komt daardoor in een sociaal isolement terecht. Denk aan het kind met eczeem dat niet meer naar het zwembad durft of iemand met psoriasis in de schaamstreek die daardoor geen relaties durft aan te gaan. Ik vind het dan een grote uitdaging om naast een goede behandeling ook een luisterend oor te bieden. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.