MIJN.LZRMijn.LZR S M

DRS. D.E.J. (DAVID) TAKKENBERG

FUNCTIE

oogarts

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2019

SPECIALISME

oogheelkunde

AANDACHTSGEBIEDEN

naast algemene oogheelkunde en cataractoperaties is mijn subspecialisatie strabologie en scheelziensoperaties, met in het verlengde hiervan interesse in kinderoogheelkunde en neuro-oftalmologie.

BIG-REGISTRATIENUMMER

79.919.112.801

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 22 19

OPLEIDING

Drs. D.E.J. (David) Takkenberg is geboren en opgegroeid in de Bilt (Utrecht). Hij heeft Geneeskunde gestudeerd aan Rijksuniversiteit Groningen en volgde de opleiding tot oogarts in Maastricht UMC+. David is in het MUMC+ werkzaam geweest, en heeft ook al eerder in Laurentius gewerkt.

 Actief bijdragen aan een optimale geneeskunde en daarmee aan hetgeen wat door velen als het meest kostbare bezit wordt beschouwd: een goede gezondheid, is wat mij onophoudelijk bezield heeft om altijd het maximale uit mezelf te halen. Goed zien is enorm belangrijk voor de kwaliteit van leven. Ik vind het oog een fascinerend orgaan en de grote hoeveelheid gevraagde parate kennis, de direct te objectiveren ziektebeelden, het veelvuldige patiëntencontact en het onderscheiden van de ziektebeelden -gecombineerd met de chirurgische handelingen die op de millimeter nauwkeurig gebeuren- is enorm leuk en elke dag weer een uitdaging. De oogheelkunde heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld en met alle nieuwe, veelal complexe, beeldvorming en behandelingen is er veel mogelijk om onze patiënten vooruit te helpen. Ik streef ernaar om, naast het verbeteren van het zien, ook de persoon achter de ogen te zien en te horen en hem/haar met een goed gevoel naar huis te laten gaan.
 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.