MIJN.LZRMijn.LZR S M

DRS. E (EVIE) VAN HEUR

FUNCTIE

psycholoog in opleiding tot gz-psycholoog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2021

OPLEIDING

Evie van Heur heeft de bachelor Psychologie en master Klinische Psychologie gevolgd aan de Universiteit van Utrecht. Vervolgens is ze werkzaam geweest in de revalidatie waar ze ervaring en kennis heeft opgedaan in de medisch psychologische problematiek. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest in de revalidatie, heeft ze de overstap gemaakt naar het Laurentius Ziekenhuis Roermond waar ze met de volwassendoelgroep werkt. Zij ziet vooral patiënten van de revalidatie en de algemene medische psychologie.

 Het mooie aan het vak vind ik de diversiteit waarmee ik te maken krijg. Door medische problematieken kan men ook op psychisch vlak tegen moeilijkheden aanlopen. Mijn bijdrage kan bijvoorbeeld gericht zijn op het verwerken van een meegemaakt medisch incident, het leren omgaan met beperkingen of het behandelen van angstklachten voor een medische behandeling. De hulpvraag kan erg variëren. Ik vind het mooi dat ik een bijdrage kan leveren in het bieden van psychische ondersteuning aan de patiënt.

Graag bespreek ik in openheid met de patiënt en met empathie waar degene tegenaan loopt, de moeilijkheden die iemand ervaart om van daaruit samen te onderzoeken wat er nodig is om zo stappen te zetten in de richting waar degene heen wil.  

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.