MIJN.LZRMijn.LZR S M

DRS. G.H.G. (GUIDO) DEKKERS

FUNCTIE

orthopeed, orthopedisch chirurg

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2002

SPECIALISME

orthopedie

AANDACHTSGEBIEDEN

algemene orthopedie, traumatologie, heupchirurgie, heuprevisiechirurgie, schouderchirurgie

BIG-REGISTRATIENUMMER

39.033.419.101

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 28 37

 Onze patiënten zijn zelden echt ziek, maar ze zijn beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Ze kunnen daardoor niet meer optimaal functioneren, waardoor ze niet of veel minder kunnen werken. Als orthopedisch chirurg kun je de klachten veelal oplossen en dat geeft voldoening. Het zijn meestal concrete problemen binnen een sterk afgebakend gebied van de gezondheidszorg.

Het boeiende aan het werken op de afdeling Orthopedie in Laurentius vind ik de vaste arts-patiëntrelatie en de afwisseling van het werken op de Spoedeisende Hulp, de polikliniek en de operatiekamer.

Mijn aandachtsgebieden zijn schouderchirurgie, prothesiologie en biomaterialen. We gebruiken graag biomaterialen die door het lichaam worden herkend en daarmee het normale genezingsproces in gang zetten. Een dun laagje op het metalen protheseoppervlak maakt dat het bot zich verbindt met de prothese, waardoor het kan functioneren als het lichaamsdeel dat het vervangt.
Een andere toepassing is het inspuiten van groeihormonen bij breuken die niet willen helen. Hierdoor wordt de botaanmaak geactiveerd. Jammer genoeg zijn dit kostbare ingrepen, waardoor ze niet grote schaal kunnen worden toegepast. Maar ik volg deze ontwikkeling op de voet. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.