MIJN.LZRMijn.LZR S M

DR. J (JOCHEN) JANSEN

FUNCTIE

anesthesioloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2021

SPECIALISME

anesthesiologie

AANDACHTSGEBIEDEN

urgentiegeneeskunde met multitraumaopvang, management van de moeilijke luchtweg met een uitgebreide expertise binnen de kop-hals oncologie (kno en kaakchirurgie), neuroanesthesie inclusief begeleiding van wakkere patiënten tijdens stereotactische neurochirurgie (deep brain stimulatie bij morbus parkinson of epilepsiechirurgie).

BIG-REGISTRATIENUMMER

49064809801

OPLEIDING

Jochen Jansen is afkomstig uit Aken, Duitsland. Aan de RWTH te Aken heeft hij de studie geneeskunde gevolgd en vervolgens de specialistenopleiding anesthesiologie aan het ‘Medizinisches Zentrum’ in Würselen (tegenwoordig het ‘Rhein-Maas-Klinikum’) en het Academisch Ziekenhuis in Aken (‘Universitätsklinikum Aachen – UKA’). Ook heeft Jochen de masteropleiding intersectoral leadership and governance aan de ‘Zeppelin University’ in Friedrichshafen (D) gedaan met opleidingen in Frankfurt am Main, Berlijn en Brussel.

 "Ik ben in Duitsland begonnen als ambulancemedewerker in Aken en Herzogenrath. Hierdoor werd ik heel erg enthousiast om me verder binnen de geneeskunde en specifiek de acute zorg te gaan ontwikkelen. De specialistenopleiding tot anesthesioloog in Duitsland kent naast de drie pijlers anesthesie, pijnbestrijding en intensive care óók het aandachtsgebied (preklinische) urgentiegeneeskunde. Immers is het alledaagse werk van de anesthesioloog gekenmerkt door het continu gebruik maken van expertise op het gebied van de ABCD-methodiek, dat wil zeggen: het bewaken en stabiliseren van de electieve en de acute patiënt, tijdens een geplande/acute operatieve ingreep of tijdens acute opvang op straat of in het ziekenhuis. Bovendien kent de anesthesie binnen de geneeskunde een enorme breedte. Als anesthesioloog moet je van afwijkingen en behandelopties van allerlei leeftijden en patiëntengroepen op de hoogte zijn en is dus een enorme verantwoordelijkheid en een leuke uitdaging. Daarbij is de functie van een anesthesioloog teamgeoriënteerd. Het hele operatieve behandelproces (en uiteraard de acute zorg) is per definitie een ketenzorgproces. Zonder goede samenwerking geen optimaal resultaat voor onze patiënten!

De masteropleiding heb ik in het kader van mijn functie als medisch manager gevolgd. Complexe systemen met daarin complexe, van elkaar afhankelijke, processen (zoals de gezondheidszorg en haar zorgketens) vragen om een andere vorm van leiderschap en aansturing. Analyse en management van de meest belangrijke hierbij betrokken stakeholders is hierbij van groot belang om tot het meest optimaal resultaat te kunnen komen. Bovendien worden alle processen binnen de waardeketen van organisaties binnen de gezondheidszorg min of meer van intersectorale spelers en diens belangen beïnvloedt (bijvoorbeeld maatschappij, politiek, financiën etc.). Vandaar dat dit voor mij als medicus van enorm toegevoegde waarde bleek te zijn."        

Jochen is voorheen werkzaam geweest in Zwitserland in het Kantonsspital Obwalden, dicht bij het Vierwoudstedenmeer. Daarvoor was hij, binnen een combinatiefunctie, ruim 14 jaar werkzaam als anesthesioloog in het MUMC+ en als Medisch Manager Ambulancezorg Zuid Limburg en Meldkamer Ambulancezorg Limburg. Ook is hij lang actief geweest als trainer simulatieonderwijs (Simulatiecentrum Aken en MUMC+).   

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.