MIJN.LZRMijn.LZR S M

DR. J.E. (JOHAN) DE VRIES

FUNCTIE

klinisch chemicus

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2006

SPECIALISME

klinische chemie

OPLEIDING

Johan de Vries heeft scheikunde gestudeerd in Groningen. Hij heeft moleculair biologisch promotieonderzoek gedaan naar het effect van het c-Ha-ras oncogen op het invasief gedrag van darmtumor cellen.

 Na mijn studie heb ik mij vooral bezig gehouden met medisch wetenschappelijk onderzoek in Maastricht. Op een gegeven moment heb ik de overstap naar de klinische chemie gemaakt, omdat het voor mij een combinatie is van twee werelden: de scheikunde en de geneeskunde. Dat vind ik een boeiende combinatie.
De klinische chemie zie ik als een ondersteunend specialisme richting de behandelend arts, waarbij je, op soms essentiële punten, kunt bijdragen aan de diagnosestelling, of adviseert over de goede afname van (lichaams)materiaal, zodat bepalingen betrouwbare resultaten opleveren. Het is interessant om een bijdrage te leveren aan de behandeling van de patiënt.

Graag wil ik in het ziekenhuis de moleculair biologische diagnostiek ontwikkelen. Daar zijn we nu ook mee bezig in samenwerking met de medische microbiologie. Zo kan de behandelend arts meer mogelijkheden geboden worden ter verbetering van de diagnostiek. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.