MIJN.LZRMijn.LZR S M

DR. J. (JOS) HENDRIKSEN

FUNCTIE

klinisch psycholoog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2018

SPECIALISME

medische psychologie

AANDACHTSGEBIEDEN

klinische neuropsychologie, leerstoornissen, revalidatiepsychologie

BIG-REGISTRATIENUMMER

29.049.164.225

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 25 77

OPLEIDING

Dr. Jos Hendriksen studeerde psychologie aan de Universiteit van Tilburg, is daarna gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen en behaalde vervolgens zijn BIG registraties als klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog. Jos is werkzaam geweest in Adelante kinderrevalidatie en in het Maastricht UMC (vakgroep neuropsychologie en neurologie). Momenteel is hij tevens werkzaam in Kempenhaeghe Centrum voor neurologische leerstoornissen in Heeze.

Het aandachtsgebied van Jos Hendriksen is de klinische kinderneuropsychologie. Hij schreef diverse nationale en internationale publicaties in boeken en tijdschriften over leren en gedrag bij kinderen in het algemeen. Maar ook over kinderen met neurologische aandoeningen in het bijzonder, zoals de spierziekte van Duchenne, niet aangeboren hersenletsel en epilepsie.

 Psychologie is een breed en veelzijdig werkgebied. Ik ben opgeleid vanuit het medisch model en een model van wetenschappelijk denken, waarbij vragen vanuit de praktijk verder worden onderzocht om onze kennis over bepaalde problemen en behandelingen te vergroten. Daarbij heb ik een bijzondere interesse in de relatie tussen hersenen en gedrag, en het brein van kinderen in ontwikkeling. Wat ik graag wil bereiken, is het aanbieden van medisch psychologische zorg op een breed en zo hoog mogelijk niveau. Ik hoop daarbij mijn kennis en ervaring uit mijn vorige werkzaamheden en uit het wetenschappelijk onderzoek te kunnen gebruiken. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.