MIJN.LZRMijn.LZR S M

DRS. T.L. (LAURA) PINTO

FUNCTIE

reumatoloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2012

SPECIALISME

reumatologie

BIG-REGISTRATIENUMMER

69.054.293.601

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 21 97

OPLEIDING

Laura Pinto is opgeleid in Lissabon (Portugal). Hiervoor is ze werkzaam geweest in het Hospital Ega Moniz in Lissabon. 

 Reumatologie is een vakgebied waarbij je als arts met veel verschillende aspecten in aanraking komt. Je bent bezig met interne geneeskunde, maar ook met veel behandeltechnieken die steeds verder ontwikkeld worden. Mensen met reumatologische aandoeningen zijn vaak chronische patiënten, waarbij je met een behandeling kunt bijdragen aan het verbeteren van hun leven. Het is fijn als je ziet dat patiënten vooruit gaan door je behandeling, en dat je hen ook steeds weer nieuw ontwikkelde behandeltechnieken kunt aanbieden. 

Ik zou graag het echografie onderzoek willen introduceren binnen de reumatologie van het ziekenhuis. Echografie en doppler onderzoek kunnen helpen bij het stellen van de diagnose en ook bij de behandeling. Je kunt bijvoorbeeld met een echo zien hoe actief reumatoïde artritis nog is. Soms geven patiënten aan pijn te hebben, terwijl er aan de buitenkant niets te zien is. Een echo-onderzoek kan dan uitkomst bieden. Ook als er bijvoorbeeld vocht moet worden afgedreven, kan er met echobegeleiding precies op de juiste plaats worden geprikt. Zo draagt het dan ook bij aan een behandeling. De echoapparatuur is aangevraagd, dus hopelijk kunnen we het snel op onze afdeling inzetten.

Toen ik hier net werkte, moest ik even wennen. Ik ben namelijk afkomstig uit Portugal, en mijn Nederlands is nog niet helemaal perfect. Ik leg dit ook altijd even uit aan mijn patiënten. Ze reageren er gelukkig nooit negatief op! Met de taal gaat het steeds beter en het bevalt me heel goed hier in het Laurentius en in Nederland. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.