MIJN.LZRMijn.LZR S M

DR. E.L.J. (LIESBETH) HEUFT-DORENBOSCH

FUNCTIE

reumatoloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2001

SPECIALISME

reumatologie

BIG-REGISTRATIENUMMER

69.031.039.301

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 21 97

 Reumatologie was voor mij niet meteen een duidelijke keuze, aanvankelijk wilde ik internist worden. Tijdens mijn opleiding had ik het idee dat mijn kracht lag bij de chronische zorg voor mensen. Na contact met mijn latere opleider reumatologie ben ik toen afgebogen van het vooraf bedachte pad, en dat is uiteindelijk een heel gelukkige keuze geweest.

Met chronische patiënten bouw je een band op, dat vind ik erg aantrekkelijk aan dit vak. Hoewel je vaak aandoeningen tegenkomt die je niet kunt genezen, kun je wel proberen om de kwaliteit van leven met medicamenten, ondersteuning en leefadviezen zo goed mogelijk te maken. En dat is een dankbare taak. Ook hebben we veel verschillende patiënten. Zeker niet alleen ouderen, wat heel veel mensen denken, maar ook jonge mensen. Ieder mens heeft weer zijn eigen speciale problemen, dat maakt het vak heel divers.

Als reumatoloog heb je ook veel contact met huisartsen. Tegenwoordig schrijf ik elektronisch medicijnen voor, door een rechtstreekse verbinding met de apotheken. Huisartsen kunnen dan ook meteen zien wat voor medicijnen een patiënt krijgt. Dat vind ik een goede ontwikkeling. Hopelijk kan door ICT het contact met huisartsen, patiënten en andere ziekenhuizen intensiever worden. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.