MIJN.LZRMijn.LZR S M

DRS. M.H. (MARIO) VAN ZUNDERT

FUNCTIE

klinisch psycholoog - psychotherapeut

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

1999

SPECIALISME

medische psychologie

AANDACHTSGEBIEDEN

psychiatrie, psychotraumaverwerking, emdr practitioner

BIG-REGISTRATIENUMMER

59.049.047.225 (klinisch psycholoog)
79.049.047.216 (psychotherapeut)

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 25 77

OPLEIDING

Marion van Zundert volgde de opleiding Klinische- en persoonlijkheidspsychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. Aan de Katholieke Universiteit Nijmegen rondde hij de postdoctorale beroepsopleiding tot klinisch psycholoog af. Bij RINO Zuid- Nederland volgde hij aanvullend de postdoctorale beroepsopleiding tot psychotherapeut en Cognitief Gedragstherapeut. Tenslotte volgde Mario van Zunder nog de EMDR basis- en vervolgopleiding.

 Op de middelbare school had ik al belangstelling voor menselijk gedrag, wat drijft de mens? Later heeft zich dat ontwikkeld in nieuwsgierigheid en interesse in afwijkend gedrag. Wat is dat? En wat kun je daaraan doen?

Tijdens mijn studie heb ik me verder verdiept in de relatie tussen het lichamelijk functioneren en gedrag en emoties. In de medische psychologie kun je de relatie tussen ziekte en gedrag bestuderen. Je kunt iets aanvullen op het onderzoek naar en de behandeling van lichamelijke klachten door medisch specialisten.
Soms kun je bij het zoeken naar de relatie tussen gedrag en hersenen voor raadsels komen te staan. Zo heb ik eens een patiënt gehad waarbij de MRI scan volgens de neuroloog duidelijk ernstige afwijkingen liet zien. Ik kon echter neuropsychologisch geen afwijkingen vinden, en de patiënt functioneerde ook in de thuissituatie tamelijk goed. Je vraagt je dan af hoe dat mogelijk is. Dit soort dingen maken het vak heel boeiend.
Een ander voorbeeld is een patiënt die complexe problemen had, waarbij er zelfs gedacht werd aan opname op de psychiatrische afdeling. Hij werd echter verliefd en daarmee verdwenen de problemen! Dit geeft aan dat je als klinisch psycholoog over je bijdrage aan de verbetering van patiënten bescheiden moet blijven. Er zijn ook factoren die je niet kunt overzien. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.