MIJN.LZRMijn.LZR S M

DR. P.D.J. (PATRICK) STURM

FUNCTIE

medisch microbioloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2014

SPECIALISME

medische microbiologie

BIG-REGISTRATIENUMMER

39.045.236.601

OPLEIDING

Patrick Sturm volgde de opleiding Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Aan diezelfde universiteit promoveerde hij in 1999. Zijn specialisatie volgde hij aan de 
University of Natal in Zuid-Afrika en bij het UMC St Radboud in Nijmegen.

 Infectieziekten zijn nog steeds van groot belang, zowel in de bevolking als ook in zorginstellingen. Veel verwekkers van infecties zijn overdraagbaar en zijn dus niet alleen een bedreiging voor de zieke patiënt, maar ook voor haar/zijn directe omgeving. De diagnostiek en bestrijding van infectieziekten is daarom niet alleen van belang voor de individuele patiënt, maar voor een veel grotere groep mensen.

De Medische Microbiologie staat telkens weer voor nieuwe uitdagingen door nieuwe opkomende ziekteverwekkers, veranderende antimicrobiële resistentie problematiek en innovaties van laboratorium technieken. Samen met de analisten dienen we het laboratorium dus continu aan te passen en te verbeteren, zodat de kliniek optimaal gebruik kan maken van de Medische Microbiologie. Het dagelijks overleg met huisartsen en collega’s van de verschillende specialismen over hun patiënten met infecties, is daarbij van groot belang. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.