MIJN.LZRMijn.LZR S M

DRS. R.C.J. (RUTGER) VERNIMMEN

FUNCTIE

oogarts

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2001

SPECIALISME

oogheelkunde

AANDACHTSGEBIEDEN

uveitis, cataractoperaties, glaucoomoperaties

BIG-REGISTRATIENUMMER

69.024.549.901

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 22 19

 Ik heb voor oogheelkunde gekozen, omdat ik het een fascinerend vak vind. Maar ook omdat je voor de diagnostiek niet zo afhankelijk bent van bijvoorbeeld bloed- of radiologisch onderzoek. Onderzoek en behandeling doe je veelal zelf. Veel aandoeningen zijn goed te behandelen en wat veel dankbare patiënten oplevert. ‘Geweldig dokter, wat kan ik weer goed zien.’ Dat geeft veel voldoening. Je kunt echt iets voor je patiënten betekenen.

Tijdens de jaren dat ik werkzaam was in het academische ziekenhuis in Maastricht, heb ik mij gespecialiseerd in uveitis, ontstekingen in het oog, bijvoorbeeld aan de iris, het vaatvlies of het netvlies. Als mijn collega’s met dit soort problemen te maken krijgen, overleggen we samen. Ook glaucoomoperaties, operaties om de oogboldruk te verminderen, behoren tot mijn aandachtsgebied.

Na het MUMC+ vind ik het een verademing om in Laurentius werkzaam te zijn. De medische staf is relatief klein, waardoor het veel persoonlijker is en er heerst een goede sfeer. Even overleggen met een collega is hier vanzelfsprekend. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.