MIJN.LZRMijn.LZR S M

DARMONDERZOEK (COLONOSCOPIE)

Bij dit onderzoek wordt met een endoscoop (flexibele slang met videocamera aansluiting) de gehele dikke darm bekeken. Op deze wijze kan veel aan het licht komen over uw klachten.


lees meerP -

De endoscoop bestaat uit een dunne, flexibele buis. De lange, dunne buigzame kijker (doorsnede 13 mm.) wordt via de anus in de dikke darm opgeschoven. Endoscopen hebben aan de punt een hele kleine ‘videocamera’, waarmee de beelden op een televisiescherm worden weergegeven.

Het voordeel van de endoscopie is dat de arts bepaalde afwijkingen zoals ontstekingen, bloedinkjes en gezwellen direct kan zien. Het is ook mogelijk om via de endoscoop kleine ingrepen uit te voeren. Zo kunnen stukjes weefsel worden weggenomen voor nader microscopisch onderzoek (biopsie), een bloeding worden gestelpt of een poliep worden verwijderd.

Meer informatie vindt u in de patiëntenfolder ‘colonoscopie' [maag-, darm- en levercentrum].

Patient Journey App - Laurentius Behandelwijzer voor colonoscopie
Om de patiënt zo optimaal mogelijk voor te bereiden op het dikke darm onderzoek, heeft het Laurentius Ziekenhuis een behandelwijzer app ontwikkeld voor de colonoscopie. Deze app biedt alle informatie die de patiënt nodig heeft en zal hem of haar helpen om beter voorbereid de spreekkamer in te komen.
Meer informatie over de Patient Journey App - Laurentius Behandelwijzer voor colonoscopie vindt u hier.

De Patient Journey App - Laurentius Behandelwijzer voor colonoscopie is er zowel voor patiënten die zijn doorverwezen via de huisarts of medisch specialist, als voor patiënten die zijn doorverwezen naar aanleiding van het Bevolkingsonderzoek Darmkanker. De Patient Journey App is beschikbaar in de App Store (iPhone) of Google Play Store (Android). Nadat je de Patient Journey App hebt gedownload, zoek je in de app op Laurentius Behandelwijzer en selecteert het zorgpad colonoscopie.  

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.