MIJN.LZRMijn.LZR S M

CHIRURGIE BIJ KINDEREN

Chirurgie bij kinderen is een specifiek aandachtsgebied binnen de chirurgie. Kinderen hebben namelijk een nog groeiend lichaam en worden vaak behandeld aan bepaalde aandoeningen. Heel belangrijk is natuurlijk dat ze daarin goed begeleid worden, zeker als ze nog niet begrijpen wat en hoe.

Chirurgen moeten hiervoor dan ook gecertificeerd zijn. In ons ziekenhuis zijn twee chirurgen gecertificeerd voor chirurgie bij kinderen. Dit houdt in dat de Nederlandse Vereniging voor Kinderchirurgie bewezen vindt dat deze chirurgen kwalitatief uitstekende zorg bij kinderen kunnen leveren.

Chirurgie bij kinderen is niet hetzelfde als kinderchirurgie. Onder kinderchirurgie verstaan we het opereren van zeldzamere aandoeningen zoals aangeboren afwijkingen. Dit wordt meestal gedaan in academische ziekenhuizen.
Bij chirurgie bij kinderen moet u denken aan veel voorkomende aandoeningen, zoals kinderliesbreuken, niet ingedaalde testis, bepaalde halscystes, fistels en nog een paar veel voorkomende aandoeningen. U kunt hiervoor prima met uw kind bij ons terecht

In de praktijk 
Uw kind word geopereerd door een chirurg met veel ervaring in de behandeling van kinderen en de aandoening waarvoor hij of zij hier komt. Uw kind wordt opgenomen op de kinderafdeling, en verzorgd door speciaal opgeleide kinderverpleegkundigen en begeleid door spelleidsters. Waar nodig wordt een kinderarts aan het behandelend team toegevoegd.

Als wij van mening zijn dat uw kind beter behandeld kan worden bij een kinderchirurgisch centrum, aarzelen we niet u door te verwijzen. Voor ons telt de best mogelijke behandeling van uw kind.

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.