MIJN.LZRS M

CHIRURGIE

BEREIKBAARHEID

maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur

ROUTENUMMER 0.57

J (0475) 38 27 32

Bij chirurgie behandelen we patiënten met een ziekte of verwonding waarbij een operatieve ingreep nodig is. Het specialisme chirurgie wordt ook wel heelkunde genoemd. We behandelen patiënten met uiteenlopende aandoeningen. Van ongevalletsels, verschillende vormen van kanker, ziekten van het maagdarmkanaal, bot- en liesbreuken, vaat- en longziekten tot hoofd en halsafwijkingen.


lees meerP -

U komt chirurgen tegen op de poli en in de operatiekamer maar ook bij de Spoedeisende Hulp en op de Intensive Care. Wekelijks vindt overleg plaats met andere specialismen, zoals oncologie, radiotherapie, pathologie, radiologie, longziekten, maag-darm-leverziekten, interne geneeskunde en nefrologie. We bespreken patiënten gezamenlijk om zo tot een optimale behandeling van elke individuele patiënt te komen.

We bieden een breed pakket aan chirurgische zorg. Alle chirurgen zijn naast algemeen chirurg, ook gespecialiseerd in bepaalde deel- en/of aandachtsgebieden.
Meer informatie oer enkele algemene aandoeningen en de behandeling daarvan, leest u in de patiëntenfolders die u hieronder kunt lezen.

Minimaal invasieve ingrepen
In het ziekenhuis gebruiken we steeds meer minimaal invasieve technieken. Daarbij wordt er in lichaamsholten geopereerd met behulp van een kleine camera. Door deze techniek krijgt de patiënt veel kleinere littekens, is er minder bloedverlies en het herstel sneller. 

In ons ziekenhuis wordt op het gebied van minimaal invasieve chirurgie ook de single-poort techniek toegepast, bij de verwijdering van de galblaas of de verwijdering van een deel van de darm bij de ziekte van Crohn (een ontstekingsziekte van het darmkanaal). Hierbij wordt met slechts één snede in de navel de hele operatie uitgevoerd.

Hoge kwaliteit in zorg
Naast de minimaal invasieve technieken zijn we in de regio Limburg specialist in het behandelen van liesbreuken, vaatziekten, spataderen, het onderzoeken van afwijkingen in de borst en problemen rond de anus en endeldarm. We bieden hoge kwaliteit zorg waarbij u vaak maar één afspraak hoeft te maken om te horen wat we voor u kunnen doen. We vertellen u er graag alles over.

Hoe we werken
Na doorverwijzing van de huisarts hebt u een eerste afspraak met de chirurg bij de polikliniek. Hij bespreekt uw aandoening en klachten. Wanneer een operatie nodig is, zal de chirurg die uitvoeren. Maar behandeling door de chirurg betekent niet altijd een operatie.

Een operatie 
Voordat u een operatie kunt ondergaan, zijn er wellicht aanvullende onderzoeken nodig, zoals een bloedonderzoek of een röntgenfoto. Voorafgaand aan de operatie hebt u ook een afspraak bij de Preklinische Screening. De anesthesioloog bespreekt dan onder andere met u welke verdoving voor u het meest geschikt is tijdens de operatie.

De duur van de operatie verschilt per behandeling. Na de operatie komt u eerst bij in de verkoeverkamer. Dat is de uitslaapkamer op de operatieafdeling. Daarna gaat u terug naar de afdeling.

Afhankelijk van de operatie wordt u opgenomen op een verpleegafdeling of kunt u na de operatie nog dezelfde dag naar huis. U krijgt dan een afspraak mee voor een controle bij de polikliniek. U krijgt ook adviezen, leefregels en tips.

PTNS: niet-operatieve behandeling ontlastingsincontinentie
PTNS (Percutaneous Tibial Nerve Stimulation) is een niet-operatieve behandeling voor ontlastingsincontinentie. Met deze behandelmethode wordt gedurende een half uur een zenuw bij de enkel gestimuleerd met een heel dun naaldje. De patiënt ervaart tijdens de stimulatie het gevoel alsof de grote teen tintelt of slaapt. Deze stimulatie gebeurt wekelijks. Na twaalf weken is er bij 50 tot 60 procent van de patiënten een duidelijke verbetering van de incontinentie en hoeft er geen chirurgische ingreep plaats te vinden. 


+ - WIE HOUDEN ER NOG MEER SPREEKUUR

VAN DEN BOSCH, (MARIE-LOUISE)
Mammacare verpleegkundige

AANDACHTSGEBIED/SPECIALISATIE

Borstkanker

BIG-REGISTRATIENUMMER
89.015.613.130

BRIELS, (ANGELIQUE)
Stomaverpleegkundige

AANDACHTSGEBIED/SPECIALISATIE

stomaverpleegkundige en coloncare verpleegkundige

BIG-REGISTRATIENUMMER
19.006.466.130

GIJSEN, (VERA)
Verpleegkundige poli chirurgie

AANDACHTSGEBIED/SPECIALISATIE

wondverpleegkundige en vaatverpleegkundige

BIG-REGISTRATIENUMMER
99.920.279.130

JANSSEN, (MARIËLLE)
Mammacare verpleegkundige

AANDACHTSGEBIED/SPECIALISATIE

Borstkanker

BIG-REGISTRATIENUMMER
39.000.155.330

JANSSEN, (PATRICIA)
Mammacare verpleegkundige

AANDACHTSGEBIED/SPECIALISATIE

Borstkanker

BIG-REGISTRATIENUMMER
19.056.337.230

LOVEN, (RIANNE)
Verpleegkundige poli chirurgie

AANDACHTSGEBIED/SPECIALISATIE

Coloncare verpleegkundige

BIG-REGISTRATIENUMMER
19.910.162.830

SIMONS, (MARJO)
Stomaverpleegkundige

AANDACHTSGEBIED/SPECIALISATIE

stomaverpleegkundige en coloncare verpleegkundige

SIMONS, (NICOLE)
Stomaverpleegkundige

BIG-REGISTRATIENUMMER
19.040.087.530

THEEUWEN, (HENNY)
Wondconsulente

DE ZWART, (MIRIAM)
Wondconsulente

+ - AANDACHTSGEBIEDEN
R Transanale Endoscopische Microchirurgie (TEM)

De afdeling chirurgie in het Laurentius Ziekenhuis is hét verwijscentrum voor Transanale Endoscopische Microchirurgie (TEM) voor Limburg en een deel van Brabant. Deze manier van opereren is bedoeld om grote poliepen en in sommige gevallen kleine kwaadaardige tumoren in de endeldarm te behandelen. Patiënten uit het hele land komen voor onze ervaring en expertise in deze vorm van opereren naar Roermond. Wij zijn hiermee één van de twee grootste TEM-centra van Nederland.

lees meerP
R Bijnieroperaties

Wij zijn het centrum voor bijnieroperaties voor heel Limburg. Hebt u een bijnieraandoening waarvoor een operatie nodig is, dan wordt u verwezen naar Roermond. U wordt bij ons geopereerd door twee chirurgen met uitgebreide ervaring in de bijnierchirurgie.

lees meerP
R Minimaal Invasieve Chirurgie

Minimaal Invasieve Chirurgie is de term die gebruikt wordt voor chirurgische ingrepen waarbij een veel kleinere sneetjes gemaakt worden dan bij een ‘klassieke’ ingreep. Zachte weefsels zoals spieren en pezen worden hierdoor veel minder of helemaal niet beschadigd.

lees meerP
R Chirurgie bij kinderen

Chirurgie bij kinderen is een specifiek aandachtsgebied binnen de chirurgie. Kinderen hebben namelijk een nog groeiend lichaam en worden vaak behandeld aan bepaalde aandoeningen. Heel belangrijk is natuurlijk dat ze daarin goed begeleid worden, zeker als ze nog niet begrijpen wat en hoe.

lees meerP
R Gastro-intestinale chirurgie

De gastro-intestinale chirurgie houdt zich bezig met de diagnostiek en behandeling van zowel goedaardige als kwaadaardige aandoeningen van alle buikorganen en buikwand.

lees meerP
R Handchirurgie

De problematiek rond hand-en polsaandoeningen is ingewikkeld. Om tot een optimale diagnose en behandeling te komen, werken de chirurg, orthopeed en de handfysiotherapeut samen. Dit resulteert in het maandelijks handenspreekuur van het Handencentrum Midden-Limburg in het Laurentius Ziekenhuis.

lees meerP
R Longchirurgie

De longchirurgie houdt zich bezig met de chirurgische behandeling van goed- of kwaadaardige aandoeningen van de longen. Een longoperatie kan nodig zijn bij een hardnekkig ontstekingsproces of een onbekende afwijking, maar vaak is longkanker de reden.

lees meerP
R Vaatchirurgie

De vaatchirurgie houdt zich bezig met de chirurgische behandeling van aandoeningen van aders en slagaders. De vaatpoli is voor mensen met een aandoening van de slagaders, zoals etalagebenen of verwijding van de buikslagader. De vaatpoli biedt een snelle en efficiënte behandeling hiervan.

lees meerP
R Proctologiepoli

De proctologie houdt zich bezig met de behandeling van aambeien en andere klachten van de anus zoals fissuren, abcessen, fistels en ongewild ontlastingsverlies. Omdat problemen aan de endeldarm of anus vaak dingen zijn waar mensen zich voor schamen hebben wij een speciale proctologiepoli.

lees meerP
R Wond Expertise Centrum

Het Laurentius Ziekenhuis beschikt over een Wond Expertise Centrum (WEC), waar patiënten terecht kunnen met chronische en/of gecompliceerde wonden. Wonden kunnen op velerlei wijzen ontstaan. Naast grotere of kleinere ongevallen (trauma, brand, vergif), kunnen wonden ontstaan door operaties, ten gevolge van doorliggen bij bedlegerigheid, immobiliteit en door onderliggende ziekten.

lees meerP
R 3D-kijkoperaties

Specialisten in Laurentius gebruiken 3D-techniek bij sommige kijkoperaties. Dit gebeurt voornamelijk bij Chirurgie voor buik en longoperaties, bij Urologie voor prostaatoperatie en bij gynaecologische ingrepen.

lees meerP
R Behandeling ACNES

Bij chirurgie behandelen we patiënten met ACNES. ACNES is een chronische buikpijn waarbij een bekneld zenuwtakje leidt tot een scherpe lokale buikwandpijn. Bij verdenking op ACNES proberen we de pijnzenuw te blokkeren door een lokale verdoving te injecteren op het pijnpunt.

lees meerP
R Liesbreuken

Er is sprake van een liesbreuk wanneer er een zwakke plek is ontstaan in de buikwand. Hierdoor kan het buikvlies, buikvet of darm naar buiten puilen. Helaas gaat deze aandoening niet vanzelf over en is er meestal een operatie nodig om de klachten te verhelpen.

lees meerP
-
 
VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.