MIJN.LZRMijn.LZR S M

DRS. J.W.A. (JEROEN) LEIJTENS

FUNCTIE

gastro-intestinaal chirurg, chirurg-oncoloog, chirurg bij kinderen

SPECIALISME

chirurgie

AANDACHTSGEBIEDEN

minimaal invasieve chirurgie, transanale endoscopische microchirurgie, rectumchirurgie, chirurgie bij kinderen

BIG-REGISTRATIENUMMER

89.043.894.101

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 27 32

OPLEIDING

Jeroen Leijtens is opgeleid in Deventer en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Gastro-intestinaal chirurg en chirurg-oncoloog, alsmede chirurg bij kinderen werd hij in Leeuwarden en Groningen. Hiervoor werkzaam in Rotterdam.

 Vrijwel alle darm- en endeldarmtumoren kunnen via minimaal invasieve operaties worden verwijderd. Samen met een collega besteed ik veel aandacht aan de TEM-chirurgie (Transanale Endoscopische Microchirurgie), een techniek waarbij via een buis in de endeldarm grote poliepen, maar steeds vaker ook kleine tumoren kunnen worden verwijderd. Hiermee kan bij specifieke patiënten een grote endeldarmoperatie en een stoma worden voorkomen. Voor de TEM zijn wij in Roermond hét verwijscentrum voor heel Limburg en ook een stukje daarbuiten. Ook wordt er veel wetenschappelijk onderzoek verricht.
Chirurgie bij kinderen is een bijzonder aandachtsgebied. Ook hierin ben ik gecertificeerd door de Nederlandse Vereniging voor Kinderchirurgie. De behandeling van kinderen met chirurgische aandoeningen vergt speciale expertise, zowel operatief als in de communicatie met kinderen en hun ouders. Wij zijn hierin in een goede samenwerking met de kinderchirurgen in Maastricht innovatief. Zo worden indien mogelijk de kinderliesbreuken inmiddels ook via een kijkoperatie behandeld.
Het is voor mij een doel om mensen die geconfronteerd worden met alle mogelijke aandoeningen en zeker kanker, zo vakkundig, menselijk en snel mogelijk bij te staan in hun strijd. Het gegeven dat ik het voorrecht heb om dit te kunnen en mogen doen, maakt dit vak het prachtigste vak dat ik mij kan voorstellen. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.