MIJN.LZRMijn.LZR S M

DR. F.J.V. (FELIX) SCHLÖSSER

FUNCTIE

vaatchirurg

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2017

SPECIALISMEN

chirurgie, vasculaire geneeskunde

AANDACHTSGEBIEDEN

open en endovasculaire behandeling van aandoeningen van de buikaorta; perifeer vaatlijden; verbetering van wondgenezing bij diabetes; behandeling van vernauwingen van de halsslagader; dialyse toegangschirurgie, veneuze insufficiëntie en spataderbehandelingen.

BIG-REGISTRATIENUMMER

19.909.060.801

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 27 32

OPLEIDING

Dr. Felix Schlösser is afkomstig uit Heerlen en volgde de opleiding Geneeskunde in Utrecht. Vervolgens heeft hij promotie onderzoek gedaan aan Yale University (Verenigde Staten) en is daar eind 2008 gepromoveerd op het gebied van vaatchirurgie: ‘het verbeteren van de behandeling van een aneurysma van de buikaorta’. Daarna deed hij  daar de volledige opleiding tot vaatchirurg. Voor zijn fellowship vaatchirurgie werkte hij anderhalf jaar in het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein.

 Vaatchirurgie is een veelzijdig en stimulerend vakgebied. Vaatchirurgen beheersen zowel de fijne kneepjes van de open chirurgie, als de meest geavanceerde minimaal invasieve endovasculaire technieken. Je bouwt lange termijn relaties op met de patiënten en je bent primair aanspreekpunt op vasculair gebied. De nieuwe minimaal invasieve behandelingen worden steeds beter en hebben voor een revolutie in de vaatchirurgie gezorgd. Behandelingen zorgen er regelmatig voor dat ledematen of levens worden gered. Vanwege de vergrijzing en verdere toename van de gevolgen van overgewicht en roken, wordt vaatchirurgie steeds belangrijker. Het is geen ‘one size fits all’ chirurgie. Elke patiënt presenteert zich met een individueel probleem, waarvoor een unieke, op maat gemaakte behandeling voor de beste oplossing kan zorgen. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.