MIJN.LZRMijn.LZR S M

VASCULAIRE GENEESKUNDE

BEREIKBAARHEID

maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur

ROUTENUMMER 1.11

J (0475) 38 28 49

Vasculaire geneeskunde houdt zich bezig met het opsporen en behandelen van vaataandoeningen. Vaataandoeningen komen veel voor. Mensen met een hoge bloeddruk, een hoog cholesterolgehalte, diabetes en overgewicht (obesitas) hebben een groter risico op het krijgen van aandoeningen. Bijvoorbeeld vaatafsluitingen in de aderen en slagaderen van de ledematen zoals een trombosebeen, hart- en vaatziekten, een beroerte of een herseninfarct. Het meest bekend zijn ziekten ten gevolge van aderverkalking. 


lees meerP -

De internist-vasculair geneeskundige houdt zich bezig met het analyseren en behandelen van deze risicofactoren bij patiënten. Er is veel aandacht voor de behandeling van risicofactoren voor het ontstaan van vaatziekten, zoals cholesterol, bloeddruk, overgewicht, stolling en erfelijke factoren. Behandeling is gericht op het voorkomen van herhaling van uw klachten. Behalve medicatie geven wij u ook advies met betrekking tot uw leefstijl.

Voorkomen is beter dan... behandelen
Vasculaire geneeskunde houdt zich niet alleen bezig met de aandoeningen zelf, maar richt zich ook op het ontstaan en het voorkomen van vaatziekten. Oorzaken kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • een verhoogd cholesterol of andere stoornissen van de vet- en cholesterolstofwisseling
  • erfelijke stofwisselingsstoornissen
  • hoge bloeddruk

Veel aandacht
Vaten komen in het hele lichaam voor, dus vanuit meerdere achtergronden zijn artsen hierin gespecialiseerd. Zij werken samen met collega’s van hun eigen specialisme maar ook met andere vaatkenners. Zo houdt de vaatchirurgie zich bijvoorbeeld bezig met de chirurgische behandeling van aandoeningen van aders en slagaders. De vasculair geneeskundige werkt vaak ondersteunend aan andere specialismen.


-
VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.