MIJN.LZR S M

HOOFDPIJNPOLI

BEREIKBAARHEID

maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur

ROUTENUMMER S.30

J (0475) 38 27 71

Na een afspraak bent u welkom op maandag, woensdag en vrijdag.

Hoofdpijn kent iedereen wel. Maar er zijn mensen die vrijwel dagelijks, of in zeer ernstige mate, last hebben van hoofdpijn. De hoofdpijnpoli is bedoeld voor dit soort patiënten. Met complexe hoofdpijnproblemen die hen belemmeren in het dagelijks functioneren. 


lees meerP -

 

Er bestaan veel soorten hoofdpijn. Op de poli bekijken we welke vorm u hebt en hoe we die het beste kunnen behandelen. Verschillende vormen van hoofdpijn zijn:

  • migraine
  • (spier)spanningshoofdpijn
  • chronisch dagelijkse hoofdpijn
  • medicatie-afhankelijke hoofdpijn
  • menstruele migraine
  • clusterhoofdpijn
  • hoofdpijn bij kinderen
  • hoofdpijn in combinatie met depressieve klachten.

Team met verschillende specialisten
Meerdere factoren kunnen van invloed zijn op hoofdpijnklachten. Daarom bespreken wij uw klachten en onderzoeksresultaten in een multidisciplinair team. Dit team bestaat uit de neuroloog, de hoofdpijnverpleegkundige, een psycholoog en fysiotherapeut. Ook is er voor menstruele migraine een gezamenlijk spreekuur van de neuroloog en gynaecoloog. Tijdens het kinderhoofdpijnspreekuur werkt de neuroloog samen met de kinderarts.

Hoofdpijndagboek
De eerste afspraak duurt zo’n halve dag waarin wat onderzoeken worden gedaan. Verdere vragen we u in de week voor uw bezoek aan de poli een hoofdpijndagboek bij te houden. Dit dagboek, de onderzoeksresultaten en uw klachten bespreekt u met de hoofdpijnverpleegkundige en neuroloog. Deze gegevens worden daarna besproken in een multidisciplinair overleg. Daarna stellen ze een persoonlijk behandelplan op.

Hoofdpijn en depressie
Een grote groep mensen met chronische hoofdpijn heeft ook in enige mate last van depressieve klachten of angstklachten. Doordat de neuroloog en psychiater samen naar een patiënt kijken, is er aandacht voor zowel de lichamelijke als de psychische klachten. De behandeling kan daardoor zo goed mogelijk worden afgestemd op de persoon waardoor betere resutaten worden behaald. 

Menstruele migraine
Hoofdpijn en misselijk tijdens uw menstruatie? Het kan menstruele migraine zijn en dat kunnen we goed behandelen.
Bekijk ook eens de voorlichtingsfilm waarin neuroloog Patricia Eekers en hoofdpijnverpleegkundige Suzanne van de Laar uitleg geven over het hoofdpijncentrum, menstruele migraine en de behandeling hiervan. Of bekijk het ervaringsverhaal van een patiënte. 

Behandelmethoden
Relatief nieuwe behandelmethodes zijn botox, blokkades via een injectie, en het Cefaly-apparaat.

  • Botox-injecties worden voor hoofdpijnpatiënten door alle verzekeraars vergoed en kunnen zorgen voor minder chronische migraines.
  • Een zogenoemde GON-blokkade wordt ingezet bij de behandeling van clusterhoofdpijn, waarbij de pijn heftig en snijdend aanvoelt rondom één oog. Bij GON-therapie (Greater Occipital Nerve, oftewel ‘grote achterhoofdzenuw’) worden corticosteroïden toegediend rondom deze zenuw via een injectie, waardoor een blokkade ontstaat. Deze beïnvloedt de werking van de zenuw en houdt de hoofdpijn tegen.
  • Het Cefaly-apparaat is een soort tiara voor op uw voorhoofd, die gebruik maakt van elektrische impulsen. Deze werken in op de zenuw die een rol speelt bij het ontstaan van hoofdpijn.

-
VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.