MIJN.LZRMijn.LZR S M

DRS. (THIJS) DIRKX

FUNCTIE

neuroloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2019

SPECIALISMEN

hoofdpijnpoli, neurologie

AANDACHTSGEBIEDEN

hoofdpijnpatiënten

BIG-REGISTRATIENUMMER

59.916.014.801

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 27 71

OPLEIDING

Drs. Thijs Dirkx is geboren in Roermond en opgegroeid in Roggel. Hij studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Nadien heeft hij de opleiding tot neuroloog gevolgd in het Zuyderland MC in Heerlen. Voorheen heeft Thijs als neuroloog in opleiding gewerkt in het Zuyderland MC, het MUMC+ en Kempenhaeghe (epilepsiecentrum).

 De werking van hersenen en zenuwen is erg complex, maar ook zeer interessant. Door de klachten van een patiënt goed uit te vragen en met gericht onderzoek in de spreekkamer, is het mogelijk om veel te weten te komen over het functioneren van het zenuwstelsel. De grote diversiteit aan neurologische ziektebeelden en mogelijkheden tot aanvullende diagnostiek maakt de neurologie tot een afwisselend en uitdagend vak. Vaak zijn er ook verschillende behandelingsmogelijkheden. Het geeft veel voldoening om samen met de patiënt in overleg tot het beste behandelplan te kunnen komen.

Aandachtsgebieden
Eén van mijn aandachtsgebieden wordt de zorg voor hoofdpijnpatiënten. Tijdens mijn opleiding tot neuroloog heb ik mij hier al in verdiept en ik ben betrokken geweest bij wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van clusterhoofdpijn met zuurstof, wat geleid heeft tot enkele publicaties. Daarnaast wordt een ander aandachtsgebied de vasculaire neurologie. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.