KINDERGENEESKUNDE

BEREIKBAARHEID

maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur

ROUTENUMMER 84

J (0475) 38 20 25

De kraam- en kinderafdeling maken deel uit van het Laurentius Moeder & Kind Centrum.

Bezoek onze aparte website over Kindergeneeskunde

De afdeling Kindergeneeskunde in het Laurentius Ziekenhuis houdt zich bezig met het behandelen van kinderen van nul tot achttien jaar. Daarbij komen allerlei ziektes en aandoeningen aan bod van pasgeborenen, peuters en kleuters tot jongeren. De meerderheid van de patiëntjes zijn pasgeborenen en jonge kinderen tot drie jaar.


lees meerP -

De kinderartsen werken nauw samen met andere medisch specialisten om uw kind zo goed mogelijk te helpen. Ze werken veel samen met gynaecologie, urologie, KNO en radiologie. Voor problemen met het hart (kindercardiologie), en speciale behandelingen en operaties in de urologie en chirurgie worden kinderen meestal doorverwezen naar het Maastricht UMC+. 

Onze kinderartsen hebben ook veel contacten met andere instellingen in de regio, zoals consultatiebureau-artsen, verloskundige praktijken, huisartsen, jeugdzorg, jeugdgezondheidszorg en de RIAGG. Ook is er overleg met de thuiszorg, voornamelijk over een goede overgang van zorg van het ziekenhuis naar kraamzorg.

De kindergeneeskunde bestaat uit een kinderpoli, een kraamafdeling en een kinderafdeling. Op de kinderafdeling werken gespecialiseerde kinderverpleegkundigen. Ook komt de kinderarts dagelijks langs. Pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen in de speelkamer met spel, knutselen, verven en lezen. Ook begeleiden zij kinderen bij pijnlijke procedures. Ze bereiden hen voor op een operatie en geven speltherapie. De kinderafdeling beschikt ook over laptops met internet, die de kinderen vanuit hun bed kunnen gebruiken.

Speciaal voor onze jongste patiëntjes is er een aparte kinderwebsite waar zij kunnen zien wat er allemaal in het ziekenhuis gebeurt. 


De kinderafdeling maakt deel uit van het Laurentius Moeder & Kind Centrum.


-
 
VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.