MIJN.LZRMijn.LZR S M

WOND EXPERTISE CENTRUM (WEC)

BEREIKBAARHEID

maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur

ROUTENUMMER 0.57

J (0475) 38 27 32

e-mail wondpoli@lzr.nl

Het wond expertise centrum (wondpoli) is voor spoedgevallen dagelijks telefonisch bereikbaar via het hierboven vermelde telefoonnummer van het secretariaat Chirurgie.

Het Laurentius Ziekenhuis beschikt over een Wond Expertise Centrum (WEC), waar patiënten terecht kunnen met chronische en/of gecompliceerde wonden. Wonden kunnen op velerlei wijzen ontstaan. Naast grotere of kleinere ongevallen (trauma en brand), kunnen wonden ontstaan door operaties, ten gevolge van doorliggen bij bedlegerigheid, immobiliteit en door onderliggende ziekten.

Daarom moet er naast de behandeling van de wond ook gezocht worden naar de onderliggende oorzaak. Dit kan onder andere een stoornis in de bloedcirculatie zijn (zoals aderverkalking, trombose), een stofwisselingsziekte (waaronder diabetes mellitus), een kwaadaardige aandoening of een auto-immuunziekte.


lees meerP -

Behandelteam
Ons behandelteam bestaat, naast gediplomeerde wondconsulenten, podotherapeuten en gipsverbandmeesters, uit meerdere specialisten, waaronder (vaat)chirurgen, interventieradiologen, internisten, revalidatieartsen en orthopeden. In voorkomende gevallen zal de diabetes verpleegkundige, de orthopedisch schoenmaker of de diëtist worden ingeschakeld.

Verwijzers
Als patiënt kunt u door uw huisarts, verpleeghuisarts, specialist  of podotherapeut naar ons worden doorverwezen. Met de verwijzing kunt u een afspraak maken met één van de wondconsulenten. Overleg via telefoon of e-mail is mogelijk.

Thuiszorg
Behalve regelmatige controles van de wond(en) en behandeling op de polikliniek van  het WEC, kan het nodig zijn dat ook in de thuissituatie professionele hulp wordt geboden. Hiervoor wordt thuiszorg aangevraagd, die samen met ons de behandeling uitvoert.

Behandelingen in het ziekenhuis
Sommige gespecialiseerde behandelingen kunnen echter alleen in het ziekenhuis worden aangeboden. Denk hierbij aan chirurgische ingrepen onder verdoving, huidtransplantaties, ingrepen aan de bloedvaten (dotteren en plaatsen van stents), negatieve druk (vacuüm) therapie, maden-therapie en infuustherapie met speciale medicijnen.

Poliklinische wondzorg
In het WEC wordt dagelijks poliklinische wondzorg aangeboden door onze wondconsulenten, onder supervisie van de (vaat)chirurg. Klinische wondzorg (opname in het ziekenhuis) wordt uitgevoerd op alle verpleegafdelingen. Er wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken en wondbedekkers. Door middel van voortdurende nascholing blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Instructies voor de patiënt
Naast behandeling door ons wondcentrum team, krijgt de patiënt ook instructies: Hoe moet u omgaan met de wond? Op welke manier moet leefstijl worden aangepast? En welke preventieve maatregelen moeten worden getroffen? Iedere patiënt krijgt daardoor de behandeling die het beste bij hem of haar past. Dit noemt men gepersonaliseerde zorg.

Vergoeding verbandmateriaal
Voor de vergoeding van uw verbandmiddelen gelden momenteel de volgende regels:

  • De verbandmiddelen bij acute wondzorg (genezing binnen 3 weken) komen niet voor vergoeding in aanmerking. Bestaat uw wond langer dan 3 weken, dan heeft u recht op vergoeding van verbandmateriaal. Een aanvullende verzekering is in dit geval dus niet nodig. Wel dient u rekening te houden met het eigen risico.   

Wondzorg valt altijd onder het basispakket van uw zorgverzekering. Let op: eerst dient uw eigen risico opgebruikt te zijn, alvorens uw verbandmaterialen vergoed worden.pertise wondexpertisecentrum


+ - ONTMOET DE SPECIALISTEN

Bij het wond expertise centrum (WEC) werken drie gespecialiseerde wondconsulenten: Vera Gijsen, Henny Theeuwen en Miriam de Zwart. De wondconsulenten coördineren en bewaken het zorgproces tijdens de behandeling. Ze werken nauw samen met hulpverleners uit diverse werkvelden. 

Vlnr:

  • Vera Gijsen, Bignr: 99920279130  
  • Henny Theeuwen, Bignr: 79014294030
  • Miriam de Zwart, Bignr: 69008520930
-

MEER WETEN?

aNuttige links
-
VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.