MIJN.LZRMijn.LZR S M

LONGCHIRURGIE

De longchirurgie houdt zich bezig met de chirurgische behandeling van goed- of kwaadaardige aandoeningen van de longen. Een longoperatie kan nodig zijn bij een hardnekkig ontstekingsproces of een onbekende afwijking, maar vaak is longkanker de reden.

Onze erkende en gecertificeerde longchirurgen houden hun kennis en ervaring op peil door het verrichten van longoperaties en het leveren van specifieke patiëntenzorg in samenwerking met de longartsen. Daarnaast wonen ze patiëntenbesprekingen bij met collega’s uit het ziekenhuis maar ook daarbuiten. Ze nemen deel aan de werkgroep longkanker van het Integraal Kankercentrum Limburg (IKL) en volgen nascholing in binnen- en buitenland.
Bij gecompliceerde en zeldzaam voorkomende aandoeningen werken we samen met de longchirurgen van het Zuyderland (voorheen Atrium-Orbis Medisch centrum).

Minimaal invasieve operaties
Ook binnen de longchirurgie heeft de minimaal invasieve operatietechniek zijn intrede gedaan. Zo is er de kijkoperatie in de borstholte, maar komen bepaalde patiënten in aanmerking voor een longkwabverwijdering door deze operatietechniek (VATS lobectomie).

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.