MAMMAPOLI

BEREIKBAARHEID

maandag t/m vrijdag van 08.15 tot 17.00 uur

ROUTENUMMER S.40

J (0475) 38 27 32

Een knobbel in de borst, veranderde borst, tepelvloed of afwijking op de foto van het bevolkingsonderzoek. Allemaal problemen waarmee u op de mammapoli terecht kunt komen. Deze mammapoli is gespecialiseerd in het snel onderzoeken van borstafwijkingen. Hoe minder lang u hoeft te wachten, des te korter u in onzekerheid verkeert.


lees meerP -

De huisarts verwijst u naar de mammapoli of chirurg om meer duidelijkheid te krijgen over uw klacht. Voor iedere vrouw is dit een zorgelijke en spannende situatie. Het snel een deskundig antwoord krijgen op de vraag of er sprake is van kwaadaardigheid of dat het een onschuldig probleem is, is dan ook heel belangrijk. Want ook al is er gelukkig vaker niets aan de hand dan wel, het maakt de situatie niet minder spannend…

In een ochtend onderzoek en uitslag
Daarom is onze mammapoli zo georganiseerd dat u alle onderzoeken op één ochtend krijgt en de uitslag binnen één dag.
Een afspraak op de mammapoli houdt in dat u wordt ontvangen door de gespecialiseerde mammacareverpleegkundige: mamma betekent borst, care is zorg. Zij doet lichamelijk onderzoek uitvoeren en neemt de vragenlijst met u door. Daarna gaat u naar radiologie waar de noodzakelijke onderzoeken van de borst plaatsvinden. De uitslagen van deze onderzoeken bespreekt de chirurg aansluitend op de mammapoli met u. De resultaten van de onderzoeken worden ook in een team van behandelaars besproken.

We streven ernaar de diagnose ook volledig af te ronden tijdens uw bezoek aan de mammapoli. Soms lukt dat helaas niet. In dat geval wordt een nieuwe afspraak gemaakt voor specifiek aanvullend onderzoek.

Een bezoek aan de mammapoli duurt een hele ochtend en is intensief. Het kan ook emotioneel zwaar zijn, vooral als de uitslag niet goed is. We raden u daarom aan uw partner of een persoon mee te nemen waar u vertrouwd mee bent.

Team
Onze chirurgen zijn specialisten in de mammachirurgie. Dat betekent dat ze goed- en kwaadaardige aandoeningen van zowel de vrouwelijke als mannelijke borst behandelen. Onze mammacareverpleegkundigen zijn specifiek opgeleid in de zorg voor en de begeleiding van vrouwen die te maken hebben of hebben gehad met borstafwijkingen. De mammacareverpleegkundige is ook uw vaste aanspreekpunt gedurende de  behandeling en in het nazorgtraject. Deze rol wordt ook wel case-manager genoemd.
De nauwe samenwerking tussen alle benodigde specialisten garandeert een optimale aanpak en behandeling. Ons toegewijde team heeft kennis en expertise op het gebied van borstkanker wat resulteert in het verlenen van deskundige zorg.

Keurmerk Borstkankervereniging
Het Laurentius Ziekenhuis Roermond voldoet jaarlijks aan de kwaliteitseisen van goede zorg in de Monitor Borstkankerzorg. Daarom heeft Borstkankervereniging Nederland (BVN) ons het roze lintje toegekend. De vereniging hanteert dit keurmerk bij het beoordelen van de borstkankerzorg in ziekenhuizen.

De Boog 2013-08
De Boog 2013-08 studie is een onderzoek naar behandeling van patiënten met borstkanker die borstsparend behandeld worden. Bekijk het voorlichtingsfilmpje.


+ - PATIËNTENFOLDERS

R Mammacare (Behandeling en begeleiding van mensen met borstkanker)V
R Mammapoli (Een eerste bezoek aan de mammapoli)V

-
 
VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.