MIJN.LZRMijn.LZR S M

NIEUWE, VROUWVRIENDELIJKE MAMMOGRAFIETECHNIEK

In het Laurentius Ziekenhuis worden jaarlijks ruim 5000 borstfoto's gemaakt, met als doel mogelijke afwijkingen in de borst op te sporen. Mammografie staat bekend als een vervelend en pijnlijk onderzoek, aangezien de mammografie wordt gemaakt door de borst tussen twee plexiglasplaten te drukken. De harde, rechte hoeken van de compressieplaat veroorzaken het ongemak voor de patiënte. De radiologen van Laurentius zijn daarom bezig met een nieuwe vrouwvriendelijke mammografietechniek: het SmartCurve Breast Stabilization System.

Hierbij is de standaard compressieplaat vervangen door een zacht glooiende plaat die de vorm van de borst respecteert en zorgt voor een gelijkmatigere druk op de borst. Bij gebruik van deze plaat is er minder sprake van 'afknijping' van de borst op de plek waar de borst overgaat naar de borstkas. Uit onderzoek blijkt dat 9 van de 10 vrouwen het borstonderzoek als minder pijnlijk ervaart wanneer het SmartCurve Breast Stabilization System gebruikt wordt, terwijl de kwaliteit van de mammografie net zo hoog is.

Dit jaar zal de Roermond City Swim geld inzamelen voor deze nieuwe techniek voor mammografie. De Vrienden van Laurentius hopen dat met de opbrengst van de Roermond City Swim dit systeem en de bijbehorende software kan worden aangeschaft.

Bekijk hier een video.

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.