MIJN.LZRMijn.LZR S M

CVA NAZORGPOLI

CVA is de afkorting voor cerebro vasculair accident en wordt ook wel een beroerte genoemd. Bij een beroerte gaat het om een herseninfarct of hersenbloeding, maar ook een TIA (tijdelijke beroerte) valt onder CVA.

Waarom een CVA nazorgpoli?
Op de CVA nazorgpoli kunnen patiënten terecht die een CVA hebben gehad. Op de CVA nazorgpoli wordt u begeleid om de gevolgen hiervan, zowel lichamelijk als emotioneel, op langere termijn in kaart te brengen. Een bezoek aan de CVA nazorgpoli is zeer zeker ook bestemd voor uw partner of naaste. Zij kunnen bij thuiskomst namelijk óók voor allerlei vragen en problemen komen te staan.

De CVA nazorgverpleegkundige
Ongeveer 6 tot 7 weken na ontslag uit het ziekenhuis wordt u doorverwezen voor een gesprek met de CVA nazorgverpleegkundige voor u en uw partner, naaste of verzorger. De CVA nazorgverpleegkundige helpt u met het inzichtelijk maken van de ziekte, biedt ondersteuning en geeft praktische tips en advies.

De CVA nazorgverpleegkundige is op woensdag bereikbaar van 15.00 – 16.00 uur via het secretariaat: 0475 - 38 27 71.

Paranet NAH Roermond
Bij het paranet Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) Roermond zijn ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten uit de regio aangesloten die voldoen aan kwaliteitscriteria en die zijn goedgekeurd door de revalidatiearts van ons ziekenhuis. Zij bieden begeleiding aan mensen met een niet aangeboren hersenletstel en hun omgeving. 

Hier vindt u een lijst met alle paramedici die zijn aangesloten bij paranet NAH Roermond.

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.