MIJN.LZRMijn.LZR S M

DR. A.A.W. (ANGELA) VAN BAARDWIJK

FUNCTIE

radiotherapeut-oncoloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2008

SPECIALISME

radiotherapie

AANDACHTSGEBIEDEN

long-oncologie, mamma-oncologie, palliatie

BIG-REGISTRATIENUMMER

59.046.431.301

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 22 22

OPLEIDING

Dr. van Baardwijk heeft na haar opleiding tot radiotherapeute promotie-onderzoek gedaan met als titel ‘Radiotherapy in non-small cell lung cancer. Does PET make the difference?’ Zij heeft de rol van een PET-scan bij radiotherapie voor niet-kleincellige longkanker onderzocht.

 Ik heb gekozen voor het vak radiotherapie, omdat ik in het bijzonder geïnteresseerd ben ik de behandeling van kanker. Daarnaast vind ik het erg belangrijk om veel contact te hebben met patiënten en is het vak radiotherapie technisch een boeiend vak. Door de ontwikkeling van nieuwe technieken wordt het mogelijk om met steeds grotere precisie de tumor te bestralen en het gezonde weefsel zo veel mogelijk te sparen.

Ik werk op maandag in het Laurentius Ziekenhuis, de overige dagen van de week ben in werkzaam in de MAASTRO clinic in Maastricht. De voorbereiding voor de bestraling en de bestralingen vinden plaats in de MAASTRO clinic en daar zie ik mijn patiënten ook voor controle tijdens de bestraling.
In het Laurentius Ziekenhuis zie ik patiënten voor het intakegesprek voorafgaande aan de bestraling en de controles na de bestraling.
Verder neem ik deel aan de oncologiebesprekingen in Roermond en adviseer ik de specialisten in het Laurentius Ziekenhuis over de rol van radiotherapie bij de behandeling van de verschillende soorten kanker. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.