MIJN.LZRMijn.LZR S M

RADIOTHERAPIE

BEREIKBAARHEID

maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur

ROUTENUMMER S.11

Uw eerste afspraak kunt u rechtstreeks bij de Maastro Clinic in Maastricht maken.
telefoon: (088) 445 5666

Radiotherapie is een behandeling van kanker door middel van straling. Dit is bij velen bekend als bestralen. Radiotherapie wordt toegepast om te genezen, het proces tot stilstand te brengen of af te remen, of om klachten te verlichten. Gezonde cellen worden zoveel mogelijk gespaard. In overleg met andere medisch specialisten stelt de radiotherapeut vast of bestraling zinvol is voor de patiënt. Als dat zo is, dan stelt zij een behandelplan op.


lees meerP -

De radiotherapeut heeft een coördinerende rol. De daadwerkelijke behandeling vindt door radiotherapeutische laboranten plaats. Hiervoor werkt het Laurentius Ziekenhuis nauw samen met de MAASTRO clinic in Maastricht en met VieCuri in Venlo. Het type tumor is in de meeste gevallen bepalend voor de keuze bij de doorverwijzing voor behandeling. Neurologische tumoren aan hoofd en hals worden bijvoorbeeld in Maastricht behandeld. Ook uw eigen voorkeur kan natuurlijk een rol spelen bij de keuze voor Maastricht of Venlo.
Het maken van een scan en het aantekenen van de lijnen voorafgaand aan de behandelingen gebeurt altijd in Maastricht. Ongeacht waar de bestralingsbehandelingen daarna plaatsvinden.

Bestralen gebeurt met geavanceerde, moderne apparatuur. Meestal is de behandeling poliklinisch. Dat betekent dat de patiënt na de behandeling naar huis gaat.

De radiotherapeut begeleidt de patiënt in het ziekenhuis in Roermond. Hier vinden ook de intakegesprekken met patiënten plaats. De radiotherapeut bespreekt het doel van de behandeling, hoe lang de behandeling zal duren, welke bijwerkingen er te verwachten zijn en welke voorbereidingen nodig zijn. Ook krijgt u informatie over praktische zaken die bij een behandeling komen kijken.
Als de bestralingsbehandeling in Maastricht of Venlo is afgerond, komt de patiënt in Laurentius op controle.


-
VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.