MIJN.LZRMijn.LZR S M

DR. A (ANOUK) SMEETS

FUNCTIE

neurochirurg

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2023

SPECIALISME

neurochirurgie

AANDACHTSGEBIEDEN

wervelkolomchirurgie, plexus en perifere zenuwchirurgie.

BIG-REGISTRATIENUMMER

49918049501

OPLEIDING

Anouk Smeets heeft geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. De opleiding tot neurochirurg heeft ze gevolgd in het MUMC+ Maastricht en Zuyderland Heerlen. Daarnaast heeft ze de master Epidemiologie gedaan aan de Universiteit Maastricht.

 

 

 Anouk Smeets is sinds 1 januari 2023 werkzaam als Neurochirurg in het Academisch Neurochirurgisch Centrum Limburg (ANCL). Ze is werkzaam in de ziekenhuizen in Maastricht, Heerlen, Venlo, Roermond en Weert.

In 2015 is zij gestart met de opleiding tot Neurochirurg in het MUMC+ Maastricht en Zuyderland MC Heerlen. Na het afronden van haar opleiding, heeft ze aansluitend in 2022 het Wervelkolom Fellowship gevolgd in het Zuyderland MC Heerlen. Tijdens dat jaar heeft ze zich verder gespecialiseerd in de complexe wervelkolomchirurgie. Dit is vaak multidisciplinaire problematiek en een goede samenwerking tussen onder andere de neurochirurg, orthopeed en neuroloog is essentieel. Het is belangrijk om patiënten zo eerlijk mogelijk te informeren over de behandelmogelijkheden om op die manier de beste zorg te leveren. Naast de wervelkolomchirurgie, zijn plexus- en perifere zenuwchirurgie haar aandachtsgebieden.

Ze houdt zich ook bezig met klinisch onderzoek. Nadat zij in 2018 haar promotietraject over diepe hersenstimulatie bij Gilles de la Tourette heeft afgrond, is zij zich wetenschappelijk gaan toeleggen op het verbeteren van de zorg voor patiënten met wervelkolom gerelateerde aandoeningen. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.