MIJN.LZRMijn.LZR S M

DRS. C.G.M.J. (CASPER) EURLINGS

FUNCTIE

cardioloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2020

SPECIALISME

cardiologie

AANDACHTSGEBIEDEN

hartfalen, implanteerbare elektronische pacemakers (ehra level 1 gecertificeerd) en algemene cardiologie.

BIG-REGISTRATIENUMMER

39.913.478.601

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 26 94

OPLEIDING

Drs. Casper Eurlings is geboren en getogen in Valkenburg aan de Geul. Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht en specialiseerde zich vervolgens tot cardioloog in het Maastricht UMC+. Casper is tevens werkzaam geweest in het voormalige Orbis MC in Sittard-Geleen en het voormalige Atrium Ziekenhuis in Heerlen.

 “Tijdens mijn studie geneeskunde was ik direct geboeid door de fysiologie (normale werking) en ziektebeelden van het hart. Hoe de hartspier pompt als spier met haar kleppen en hoe alles elektrisch aangedreven wordt. Enorm interessant en intrigerend. Tijdens mijn coschappen, met hierbij de eerste contactmomenten met de kliniek en patiënten, viel de puzzel volledig in elkaar en wist het zeker dat ik cardioloog wilde worden.

Het fascinerende aan dit specialisme is dat het zowel acute zorg (hartinfarct, acuut hartfalen, ritmestoornissen, reanimatiezorg) alsook chronische zorg (chronisch hartfalen, ritme- en geleidingsstoornissen, kransslagvatlijden) omhelst. Wat mij aanspreekt is dat je als cardioloog veel in eigen hand hebt, zowel qua diagnostiek (bijvoorbeeld hartfilmpjes, hartecho’s, hartkatheterisaties) alsook de behandeling (medicatie, pacemaker-/ICD-implantaties en dotterprocedures). Het is van oudsher een beschouwend vak, waar je echter eveneens zoals gezegd zelfstandig veel ingrepen kan uitvoeren en dus ook met je handen bezig kan zijn. De behandelmogelijkheden in het vak ontwikkelen zich zeer snel, van nieuwe en verbeterde producten tot nieuwe medicatie. Ook als er geen behandeling meer mogelijk is, kun je voor je patiënt en naasten belangrijk zijn in deze fase van het leven. Je ziet patiënten in hun meest kwetsbare periode, waar je zorgvuldig en met waardigheid mee om dient te gaan. Met respect voor de mens achter de klacht. Dit zorgt voor een sterke band met je patiënten, wat mij erg aanspreekt en drijft om goede zorg te leveren.

Bij het Laurentius krijg ik de ruimte om goede cardiologische zorg te leveren en kan ik in een goed team in een prettige sfeer werken. Speciale aandacht zal ik hebben om de hartfalen zorg in het Laurentius verder te optimaliseren. Daarnaast ben ik nog aan het MUMC+ verbonden in verband met een promotietraject over eHealth toepassingen in de cardiologie en met name op hartfalen gericht.”  

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.