MIJN.LZRMijn.LZR S M

DR. C.C.M. (CORDULA) PITZ

FUNCTIE

longarts, vicevoorzitter oncologiecommissie

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2001

SPECIALISMEN

longgeneeskunde, slaapwaakcentrum

AANDACHTSGEBIEDEN

longoncologie, palliatieve terminale zorg

BIG-REGISTRATIENUMMER

9.041.073.901

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 26 42

OPLEIDING

Cordula Pitz is opgeleid tot longarts in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. In 2004 promoveerde ze op onderzoek naar de chirurgische behandeling van longtumoren met ingroei in omliggende structuren. 

 Longgeneeskunde is een klein en overzichtelijk vakgebied, met toch veel verschillende ziektebeelden. Dat spreekt me erg aan. Ook vind ik het leuk dat je zelf onderzoek kunt doen. Het contact met patiënten is heel boeiend: je leert veel patiënten goed kennen, zeker de chronische patiënten met COPD of astma. Die zie je regelmatig en daar bouw je een band mee op. Deze patiënten probeer ik in hun beperkingen te begeleiden, te stimuleren en te motiveren zich aan te houden aan de dingen die ik voorschrijf. Het helpt dan om uit te leggen waarom het nodig is.

Ik vind het belangrijk dat bij patiënten met vermoeden op longkanker snel een diagnose wordt gesteld en dat zij tijdens het traject van onderzoek en behandeling goed worden begeleid. Daar hebben we de speciale vlekkenpoli voor.
Zeker voor oncologiepatiënten is aandacht en betrokkenheid erg belangrijk. Daarbij is ieder mens uniek. De ontwikkelingen op het terrein van longkanker, zowel qua diagnostiek als qua behandeling, prikkelen mij om voor iedere patiënt de beste behandeling uit te stippelen.

Samen met het patiëntencontact zorgen deze ontwikkelingen ervoor dat ik mijn werk met veel voldoening verricht.

Naast mijn werk ben ik vicevoorzitter van de oncologiecommissie in het Laurentius, lid van de werkgroep bronchuscarcinomen van het IKNL en lid van de werkgroep oncologie van de Nederlandse Vereniging van Longartsen (NVALT).  

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.