MIJN.LZRMijn.LZR S M

DRS. E. (ERNO) VAN NES

FUNCTIE

cardioloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

1995

SPECIALISMEN

cardiologie, hartfalenpoli, hartrevalidatie

BIG-REGISTRATIENUMMER

59.022.955.901

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 26 94

 Het hart spreekt erg tot de verbeelding omdat het een vitaal orgaan is. Je bent ervan afhankelijk om te leven. Is er iets mis mee, dan is dat heel bedreigend. Vroeger kon een cardioloog niet veel betekenen voor een hartpatiënt. Er werd rust voorgeschreven en dan maar hopen dat de patiënt bleef leven. In de laatste dertig jaar zijn er ontzettend veel ontwikkelingen geweest; zowel op het gebied van medicijnen als op het gebied van operaties. Er zijn veel mogelijkheden om patiënten beter te maken en langer te laten leven. 

Cardiologie is ook een dankbaar vak, omdat je snel resultaat ziet. Bij een hartinfarct kun je tegenwoordig het leed binnen een paar uur keren. Ook hartritmestoornissen, die vaak heel bedreigend zijn, kun je met medicijnen binnen een paar minuten weer tot de orde roepen. Dat maakt het vak heel dynamisch en uitdagend. Je wordt vaak met patiënten geconfronteerd die de dood in de ogen kijken. Je kunt deze patiënten vaak snel weer stabiliseren met medicijnen of dotteren, zo uit de bedreigende situatie halen waardoor de levenskansen van de patiënt duidelijk verbeteren.

De ontwikkeling in dit specialisme gaat verder. De Eerste Harthulp is een voorbeeld van duidelijke verbetering in de cardiologische zorg. We kunnen snel een diagnose stellen door alle verbeteringen in logistiek en dus ook handelen. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.