MIJN.LZRMijn.LZR S M

DR. E.J. (ERNST) POSTEMA

FUNCTIE

nucleair geneeskundige

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2024

SPECIALISME

nucleaire geneeskunde

AANDACHTSGEBIEDEN

oncologie

BIG-REGISTRATIENUMMER

19.046.849.401

OPLEIDING

Ernst Postema studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is opgeleid tot nucleair geneeskundige in het UMC St. Radboud in Nijmegen. Hij promoveerde in 2004 aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij werkte als nucleair geneeskundige in Canada, Nederland en Engeland. Daarnaast was hij van 2005 tot 2011 als universitair docent verbonden aan de afdeling oncologie van de University of Alberta.

 Het mooie aan de nucleaire geneeskunde is de combinatie van beeldvorming en therapie. Een groot deel van het werk bestaat uit het beoordelen van diagnostische beelden, maar de afgelopen twee decennia zijn er telkens nieuwe nucleaire behandelingsmogelijkheden ontstaan. Ik heb altijd met plezier bijgedragen aan de ontwikkeling van deze nieuwe behandelingen en nieuwe PET tracers.

In het Laurentius Ziekenhuis wordt de nucleaire geneeskunde in de volle omvang beoefend. Het ziekenhuis loopt voorop in de toepassing van nieuwe PET tracers, niet alleen in de oncologie, maar ook in de cardiologie en de neurologie. Ook worden verscheidene behandelingen gegeven en naar verwachting neemt dit aanbod verder toe. Het is ontzettend leuk deel te mogen uitmaken van dit enthousiaste team. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.