MIJN.LZRMijn.LZR S M

DR. M.P.J. (MARY-LOU) VAN GOOR

FUNCTIE

neuroloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2008

SPECIALISME

neurologie

AANDACHTSGEBIEDEN

vasculaire neurologie, neuro-oncologie

BIG-REGISTRATIENUMMER

19.048.063.701

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 27 71

OPLEIDING

Na haar opleiding heeft Mary-Lou van Goor promotie-onderzoek gedaan. Ze onderzocht of het hebben van een erfelijke stoornis in de stolling van bloed in de slagader leidt tot een verhoogd risico op het krijgen van een herseninfarct.

 De hersenen zijn een belangrijk orgaan en sturen allerlei functies van het lichaam aan. Als daar een defect in is, heeft dat vaak veel impact op het dagelijks leven van mensen, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik ben erg geïnteresseerd in mensen en heb bewondering voor hoe patiënten omgaan met klachten of een chronische ziekte en verdriet. Als neuroloog kun je hen daarbij helpen door de ziekte draaglijker en beter hanteerbaar te maken. Ik haal veel voldoening uit het praten met patiënten.

Helaas zijn veel neurologische ziekten nog niet te genezen, maar de behandelmogelijkheden nemen nog altijd toe. De vasculaire neurologie (hersenbloedingen of kleine beroertes) en de neuro-oncologie (tumoren in de hersenen) hebben mijn speciale aandacht. Graag wil ik in Laurentius de Stroke-unit en de TIA poli verder optimaliseren. Na te hebben gewerkt in het Erasmus MC in Rotterdam, wilde ik graag weer terug naar Limburg, waar ik ook vandaan kom. Ik heb eerst in Weert gewerkt en dan nu in Roermond. Ik wil hier graag een bijdrage leveren aan de goede kwaliteit van de afdeling neurologie.  

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.