MIJN.LZRMijn.LZR S M

DRS. P.J. (PAUL) BUS

FUNCTIE

maag-, darm- en leverarts

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2000

SPECIALISME

maag-, darm- en levercentrum

AANDACHTSGEBIEDEN

ziekte van crohn en colitis ulcerosa, leverontsteking (hepatitis), buikpijnklachten en alvleesklierproblemen

BIG-REGISTRATIENUMMER

39.020.400.401

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 27 68

OPLEIDING

Paul Bus is gespecialiseerd in de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa, leverontsteking (hepatitis), buikpijnklachten en alvleesklierproblemen. Ook neemt hij actief deel aan onderzoek rondom het gebruik van medicatie om aanvallen van de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa te voorkomen, en aan onderzoek naar medicatie ter behandeling van Hepatitis C. Daarnaast is hij lid van Limburgse Werkgroep Hepatologie (leverziekten) en organisator van regionale bijscholingen voor MDL-artsen.

 Bij mijn vak is het belangrijk om praktisch ingesteld te zijn. Terwijl ik met een endoscopisch onderzoek bezig ben, kan ik vaak direct ingrijpen en problemen oplossen. Via de scoop kun je bloedingen stelpen, poliepen behandelen, galstenen verwijderen, een weefselmonster nemen voor nader onderzoek, noem maar op.

Mijn werk is heel boeiend en zeer divers. De ene keer kun je patiënten direct helpen en heb je dus een kort intensief contact, maar aan de andere kant zijn er ook chronisch patiënten waar je een langdurige band mee opbouwt. Er zijn patiënten die ik al meer dan 18 jaar ken! Soms moet je moeilijke 'puzzels' oplossen, bijvoorbeeld bij patiënten met leverproblemen. Heel afwisselend dus en bovendien een vak waarin je elke week opnieuw met veel emoties te maken krijgt, waardoor het werk voor mij nooit routine wordt. 

Laurentius is voor mij een fantastisch ziekenhuis met een goede sfeer, waar je als arts heel goed kunt functioneren. Mensen voelen zich er thuis en dat is een prima basis om zaken voor elkaar te krijgen. Mensen zijn hier altijd bereid ergens hun schouders onder te zetten. Patiënten hebben in Laurentius hun eigen dokter en dat is zeker voor chronische patiënten heel belangrijk.

Al jaren ben ik voorzitter van de ICT-commissie van ons ziekenhuis, een goede ICT infrastructuur en innovatie is van levensbelang. Ons MDL-centrum is al volledig gedigitaliseerd. Alle beelden die van belang zijn worden digitaal opgeslagen. Alle verslagen die wij maken van de endoscopieën gaan direct rechtstreeks via de elektronische snelweg naar de huisarts en komen vanzelfsprekend direct in het elektronisch patiëntendossier. Ook de reiniging van onze scopen wordt per stap digitaal gemonitord en voordat een scopie begint, wordt via ons systeem gecontroleerd of alle stappen juist zijn verlopen.

Tenslotte wil ik nog kwijt dat ik als geboren en getogen Groninger me enorm thuis voel hier in Limburg! 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.