DRS. P.J. (PAUL) BUS

FUNCTIE

maag-, darm- en leverarts

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2000

SPECIALISME

maag-, darm- en levercentrum

AANDACHTSGEBIEDEN

hepatologie (leverziekten), ziekte van crohn en colitis ulcerosa

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 24 68

 Bij mijn vak is het belangrijk om praktisch ingesteld te zijn. Ik vind het prettig als ik patiënten direct kan helpen. Als MDL-arts kan ik dat. Terwijl ik met een endoscopisch onderzoek bezig ben, kan ik vaak direct ingrijpen en problemen oplossen. Via de scoop kun je bloedingen stelpen, poliepen behandelen, galstenen verwijderen, een weefselmonster nemen voor nader onderzoek, noem maar op.

Dit werk is heel boeiend, het is heel divers. De ene keer kun je patiënten direct helpen en heb je dus een kort intensief contact, maar aan de andere kant zijn er ook chronisch patiënten waar je een langdurige band mee opbouwt. Soms moet je moeilijke 'puzzels' oplossen, bijvoorbeeld bij patiënten met leverproblemen. Heel afwisselend dus en bovendien een vak waarin je elke week opnieuw met veel emoties te maken krijgt, waardoor het werk voor mij nooit routine wordt. 

Laurentius is voor mij een fantastisch ziekenhuis met een goede sfeer, waar je als arts heel goed kunt functioneren. Mensen voelen zich er thuis en dat is een prima basis om zaken voor elkaar te krijgen. Mensen zijn hier altijd bereid ergens hun schouders onder te zetten. Patiënten hebben in Laurentius hun eigen dokter en dat is zeker voor chronische patiënten heel belangrijk. In 2007 hebben wij een heel nieuw MDL-centrum geopend, waarbij de polikliniek MDL en alle onderzoeksfaciliteiten allemaal bij elkaar geplaatst zijn. Ook is onze scopieafdeling volledig gedigitaliseerd. Alle onderzoeken inclusief foto’s en films worden opgeslagen. Dit is een belangrijke vooruitgang in de berichtgeving naar de huisarts en tijdens overleg met de chirurg.

Ik ben gespecialiseerd in de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa, leverontsteking (hepatitis), buikpijnklachten en alvleesklierproblemen. Ook neem ik actief deel aan onderzoek rondom het gebruik van medicatie om aanvallen van de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa te voorkomen en aan onderzoek naar medicatie ter behandeling van Hepatitis C. Daarnaast ben ik lid van Limburgse Werkgroep Hepatologie (leverziekten) en organisator van regionale bijscholingen voor MDL-artsen.

Tenslotte wil ik nog kwijt dat ik als geboren en getogen Groninger me enorm thuis voel hier in Limburg.” 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.