MIJN.LZRMijn.LZR S M

DRS. P.F. (PIETERNEL) TIMMERMANS

FUNCTIE

ziekenhuisapotheker

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2001

SPECIALISME

apotheek

BIG-REGISTRATIENUMMER

49.047.647.417

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 30 30

 Ziekenhuisfarmacie kent een breed werkgebied. Naast het afleveren van geneesmiddelen met de bijbehorende medicatiebewaking (zoals dosiscontrole en controle op interacties tussen geneesmiddelen) en het bereiden van geneesmiddelen, doen we ook laboratoriumonderzoek. We voeren toxicologisch bloedonderzoek uit en van een aantal medicijnen wordt de spiegel in het bloed bepaald. Verder worden van de bereide medicamenten, maar ook van de daarvoor gebruikte grondstoffen, monsters genomen om de kwaliteit te controleren.
Ik haal mijn voldoening uit de samenwerking met andere disciplines, met name artsen en verpleegkundigen, met steeds de patiënt voor ogen. We zien de patiënt zelf niet en daarom zijn verpleegkundigen een belangrijke schakel voor ons. We bieden hen ondersteuning bij het toedienen van medicamenten, geven aan welke bijwerkingen verwacht kunnen worden en wijzen hen op hun eigen veiligheid. Ze kunnen altijd contact met ons opnemen als er vragen zijn op het gebied van medicatie.
Mijn aandachtsgebied is de productie van geneesmiddelen. We bereiden geneesmiddelen die niet te koop zijn, zoals geneesmiddelen in een afwijkende dosering, voor een patiënt op maat dus, of combinaties van geneesmiddelen in een crème of zalf.
Verder ben ik voorzitter van de trailbegeleidingscommissie. Deze commissie beoordeelt of experimenteel onderzoek in ons ziekenhuis kan en mag plaatsvinden. Dit gaat vaak om geneesmiddelen. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.