MIJN.LZRMijn.LZR S M

DRS. R. (RAGNAR) LUNDE

FUNCTIE

longarts, tuberculosecoördinator

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2009

SPECIALISMEN

longgeneeskunde, slaapwaakcentrum

AANDACHTSGEBIEDEN

oncologie, slaapapneu, tuberculose

BIG-REGISTRATIENUMMER

89.048.196.601

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 26 42

OPLEIDING

Ragnar Lunde is opgeleid tot longarts in het Atrium Medisch Centrum Heerlen en het Amphia Ziekenhuis Breda. Eerdere werkervaring deed hij op bij het St. Jans Gasthuis in Weert en in CIRO Horn.

 Longgeneeskunde is een dynamisch vakgebied waarbij veel nieuwe ontwikkelingen de zorg steeds beter maken. Ook is er een mooie balans tussen bekijken en beoordelen en het uitvoeren van bepaalde vaardigheden.
In het persoonlijk klimaat dat in het Laurentius heerst, heb je goed contact met de patiënt en korte lijnen tussen de behandelaars.

Vanaf de opleiding is de longoncologie mijn aandachtsgebied geworden, naast de diagnostiek en behandeling van slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen.
Omdat de diagnostiek en behandeling van longkanker met meerdere behandelaars gebeurt moet dit zo efficiënt mogelijk gebeuren. Dan kun je de patiënt zo goed mogelijk van dienst zijn en begeleiden in een veelal moeilijk en zwaar traject. Een persoonlijke benadering acht ik van groot belang, met respect voor de eigen wensen van de patiënt en respect voor de grenzen van een zinvolle behandeling.

Samen met collega longartsen van het MUMC+ beoordeel ik of er naast reguliere behandelingen ook mogelijkheden zijn voor participatie van patiënten aan wetenschappelijk onderzoek. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.