MIJN.LZRMijn.LZR S M

VERLOSKUNDE

BEREIKBAARHEID

maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur

ROUTENUMMER 154

J (0475) 38 26 48

De afdeling Verloskunde maakt deel uit van het Laurentius Moeder & Kind Centrum. Bij problemen 's avonds, 's nachts of in het weekend zijn de verloskamers te bereiken via:

  • telefoon: (0475) 38 23 45

Informatie omtrent parkeren (ook bij spoed) vindt u hier.

Net zwanger, maar nog niet onder begeleiding van een verloskundige of gynaecoloog? Via de website van het Verloskundig Samenwerkingsverband Roermond kunt u zich direct aanmelden.

Verloskunde zorgt voor patiënten met een medische indicatie tijdens de zwangerschap en bevalling. U komt regelmatig op controle tijdens het spreekuur en ontmoet dan zowel gynaecologen als verloskundigen. Zij bekijken de groei en later de ligging van het kind. Met hen bespreekt u hoe de zwangerschap voor u verloopt.

Goede zorg voor moeder en kind
De meeste bevallingen worden op de verloskamers begeleid door een verloskundige onder supervisie van een gynaecoloog. Verloopt de zwangerschap anders dan verwacht? Dan neemt een gynaecoloog het over. Hij/zij voert keizersneden en kunstverlossingen uit. Een kunstverlossing is een vaginale bevalling, waarbij het kind ter wereld komt met behulp van een vacuümcup of verlostang. 


lees meerP -

Bevallen met en zonder pijnbestrijding
U bevalt in een van onze speciale bevalkamers. Daar kunnen we u in een prettige sfeer alle zorg bieden die nodig is. Geen enkele bevalling is pijnloos, maar van belang is dat u tussendoor kunt ontspannen. Lukt dat niet meer? Dan is het mogelijk om de pijn te onderdrukken met medicatie. Wij gebruiken medicijnen met een morfine-achtig effect. Ze kunnen op twee manieren worden toegediend: via een infuus of via de ruggenprik.

Goede en gezonde start
De gezondheid van de moeder en het kind is onze prioriteit. Maar we vinden het ook belangrijk dat u zich prettig voelt bij ons. Dit komt de zwangerschap en de baby ten goede. Direct na de bevalling zullen we u en uw partner helpen een zo goed mogelijke start te maken als kersverse ouders van uw kind. 

Samenwerking
In ons team werken naast de gynaecologen en acht verloskundigen, twee ervaren echoscopisten. Zij maken de verloskundige echo's, zoals bijvoorbeeld de termijnecho's en de '20 weken echo'. Uiteraard werken de gynaecologen nauw samen met de kinderartsen en de verloskundige praktijken in de regio.

Bezoek voor meer informatie de website van het Laurentius Moeder & Kind Centrum.


+ - ONDERZOEKEN & BEHANDELINGEN

Onderstaand treft u een overzicht aan van enkele veelvoorkomende onderzoeken en behandelingen.

-

ACTIVITEITEN

DINSDAG 18 JUN |
19.30 tot 21.30 uur

Borstvoeding geven

Ben je zwanger of partner van een zwangere? Dan nodigen wij je graag uit voor de informatiebijeenkomst over borstvoeding geven.

WOENSDAG 03 JUL |
19.30 tot 21.30 uur

Zwangerschap en bevalling thuis en in het ziekenhuis

LET OP: de bijeenkomst van woensdag 22 mei is wegens omstandigheden verplaatst naar donderdag 23 mei. 

De bijeenkomst van 23 mei zit helaas vol. Het is wel mogelijk om je op te geven voor andere datum.

Ben je zwanger of partner van een zwangere? Dan nodigen wij je graag uit voor de informatiebijeenkomst over zwangerschap en bevalling.

ALLE ACTIVITEITENR
VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.