MIJN.LZRMijn.LZR S M

DRS. M.H.W. (MARLÈNE) VAN DE POEL

FUNCTIE

internist, internist-hematoloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2006

SPECIALISMEN

hematologie, interne geneeskunde, oncologie

AANDACHTSGEBIEDEN

hematologie, oncologie

BIG-REGISTRATIENUMMER

19.040.526.601

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 28 66

OPLEIDING

Marlène van de Poel is opgeleid tot internist in Heerlen en Maastricht en tot hematoloog in het Academisch Ziekenhuis in Groningen.

 Het klinkt misschien gek, maar ik heb kanker altijd interessant gevonden en ik wist al heel vroeg dat ik in elk geval dokter wilde worden. Kanker is als ziekte heel interessant. Ik heb een intensief contact met mensen, bijvoorbeeld tijdens chemokuren. Aan de ene kant is dat heel verdrietig, maar je komt dichtbij de mensen, zodat je kunt ze beter kan steunen en dat geeft veel voldoening.
Omdat de ontwikkeling in de oncologie niet stil staat, met name op het gebied van de medicatie, hebben we steeds meer te bieden.

Ik ben hematoloog en weet dus veel van bloed(ziekten). Een hele interessante ontwikkeling op dat gebied zou een nieuw medicijn voor bloedverdunning zijn, daar wordt aan gewerkt en dat zou betekenen dat de controles bij de trombosedienst dan niet meer nodig zijn. Dat zou voor patiënten heel prettig zijn.

Het Laurentius is voor mij een leuk ziekenhuis. Ik heb hiervoor in een academisch ziekenhuis gewerkt en daar is alles heel anoniem. Hier niet: hier kent iedereen elkaar. Ook medisch is Laurentius voor mij een prettige werkomgeving met een hele goede oncologische afdeling met gespecialiseerde verpleegkundigen en veel mogelijkheden om patiënten te behandelen. Alleen de intensieve chemotherapie bij leukemie en stamceltransplantatie niet. Daarvoor verwijzen we door naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht (Maastricht UMC+). 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.