MIJN.LZRMijn.LZR S M

DR. T. (THORSTEN) LAURIN

FUNCTIE

kaakchirurg

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2008

SPECIALISMEN

mond- kaak- en aangezichtschirurgie, slaapwaakcentrum

AANDACHTSGEBIEDEN

computernavigatie, preprothetische chirurgie

BIG-REGISTRATIENUMMER

69.060.948.301

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 21 21

OPLEIDING

Thorsten Laurin heeft de opleiding tot kaakchirurg gevolgd in Duitsland. Zijn promotieonderzoek ging over de behandeling van ontstoken wortelpunten.

 In Duitsland, waar ik vandaan kom, zeggen we: ik heb de patiënt ‘operiert’. In het Nederlands: ik heb de patiënt ‘geholpen’. Dat vind ik meer bij mij passen. Ik help graag mensen en kijk bij elke patiënt individueel hoe ik dat het beste kan doen.

Wat ik boeiend vind aan mijn vak is dat ik mij kan verdiepen in nieuwe behandelingen en technieken. Zo doe ik onderzoek naar op maat gemaakte implantaten en prothesen met behulp van de computer. Via computeranimatie kun je aan de patiënt laten zien wat er mogelijk is met implantaten en prothesen. Deze techniek gebruik ik waar mogelijk in het Laurentius Ziekenhuis.

Een ander aandachtsgebied van mij is preprothetische chirurgie. Om een implantaat te bevestigen is kaakbot nodig waar dit op kan worden bevestigd. Is dit bot te ver geslonken, dan plaats je kunstbot of bot van elders uit de mondholte om genoeg houvast te creëren voor het implantaat. Kan dat onder plaatselijke verdoving, dan doen we dat hier. Voor behandelingen onder narcose verwijzen we de patiënten door naar Maastricht.

Ik werk graag met mijn handen en wil altijd alles zorgvuldig doen. Dat maakt dat ik niet alleen bij de specialistische behandelingen, ook routine-ingrepen zoals het verwijderen van verstandskiezen secuur uitvoer.

Ik heb een bewuste keuze gemaakt voor het Laurentius Ziekenhuis: het persoonlijke contact in een streekziekenhuis zou ik niet willen missen. Er heerst hier een collegiale sfeer. Ik werk goed samen met collega-artsen, assistenten en verpleegkundigen en je hebt meer tijd voor de patiënt. Bovendien ligt er hier in Laurentius nog genoeg uitdaging voor mij om de kaakchirurgie verder te ontwikkelen. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.