MIJN.LZRMijn.LZR S M

MOND- KAAK- EN AANGEZICHTSCHIRURGIE

BEREIKBAARHEID

maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.15 uur

ROUTENUMMER 0.52

J (0475) 38 21 21

U kunt ook online een afspraak maken voor een eerste afspraak bij de kaakchirurg. 

Maak direct online een afspraak

De kaakchirurg werkt op het raakvlak van tandheelkunde en geneeskunde. De tandarts verwijst u door naar de kaakchirurg voor het trekken van een verstandskies of om een ontstoken wortelpunt te behandelen. Het vakgebied is echter veel groter en heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt door de computertechnologie. 


lees meerP -

Een bezoek aan de kaakchirurg: de meeste mensen kijken er tegenop. De kaakchirurg en zijn team zullen er alles aandoen om u gerust te stellen. Zo worden de meeste patiënten op de polikliniek of in dagbehandeling snel en vakkundig geholpen. Eenmaal per maand worden ook operaties onder narcose gepland.

Zorgen voor houvast
Het plaatsen van implantaten doet de kaakchirurg veel. Een implantaat biedt houvast voor:

  • een kroon (kunsttand of kies)
  • brug (vervanging van meerdere ontbrekende tanden of kiezen)
  • of kunstgebit als de kaak niet meer voldoende houvast biedt.

Als het bot te ver is geslonken, kan er kunstbot of bot van elders uit het lichaam worden gebruikt om genoeg houvast te bieden voor het implantaat. De tandarts of tandtechnicus zorgt daarna weer voor de genoemde protheses.

Niet alleen de kaak
Een kaakchirurg heet eigenlijk de mond, kaak-, en aangezichtschirurg. Het werkgebied beperkt zich dus niet alleen tot het plaatsen van implantaten in de kaak. Bij gezwellen in de mondholte, kaakgewrichtsklachten en afwijkingen van de speekselklieren zien we u ook. Als er voor de behandeling hiervan, geopereerd moet worden, verwijzen we u hiervoor door naar onze collega’s in het Maastricht UMC+.

Zonder afspraak medische foto’s maken op de poli
Op de poli kunt u ook terecht voor het maken van foto’s van de kaak of mond. U wordt op binnenkomst opgeroepen; de wachttijden zijn nooit erg lang. U kunt zonder afspraak langskomen. De poli is hiervoor geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur. We vragen u wel van te voren even telefonisch contact op te nemen zodat we u kunnen wijzen op mogelijk aangepaste openingstijden.

Samenwerkingen
Binnen het ziekenhuis werkt de kaakchirurg samen met andere specialismen. Voor de reumatoloog worden regelmatig stukjes weefsel van de kleine speekselklieren van de onderlip genomen om de ziekte van Sjogren uit te sluiten. Aangezichtspijn is een onderwerp waarin hij samenwerkt met de neurologen. Op de apneupoli staat hij de collega’s van de KNO en Longgeneeskunde bij met vervaardigen van de speciale bitjes. Om te controleren of een patiënt ontstekingsvrij is voor een grote ingreep, verwijzen de collega’s van Cardiologie en Interne Geneeskunde patiënten door naar de kaakchirurg.

Met de tandartsen, orthodontisten en huisartsen in de regio bestaat een nauwe samenwerking. Via een verwijzing van hen, komt u meestal bij de kaakchirurg terecht.


-
VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.