MIJN.LZRMijn.LZR S M

DRS. S. (SISKA) BOORSMA

FUNCTIE

internist, internist-nefroloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2002

SPECIALISMEN

dialyse, dialysecentrum weerterbergen, interne geneeskunde, nefrologie, nierfalenpoli

AANDACHTSGEBIEDEN

nefrologie

BIG-REGISTRATIENUMMER

39.032.413.701

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 27 73

OPLEIDING

Na afronding van de studie Geneeskunde in 1991 aan de Rijks Universiteit Groningen, heeft Siska Boorsma haar specialisatie Interne Geneeskunde gevolgd in het UMC Groningen.

 Na 9 jaar als internist en internist-nefroloog gewerkt te hebben in verschillende ziekenhuizen in Nederland, ben ik sinds 2002 werkzaam in Roermond bij Interne geneeskunde.

Bij 'mijn' specialisme heb je altijd een combinatie van acute en chronische patiënten. Bij de acute patiënten moet je echt dokteren; er dus achter komen wat iemand nou heeft. Bij de chronische patiënten is het vooral begeleiden. Die twee samen zijn een leuke combinatie.
Bij nieraandoeningen, waar ik als nefroloog veel mee te maken heb, zie je dat ook. Hier zie ik patiënten met acuut nierfalen maar ook de aparte wereld van de dialyseafdeling. Op de dialyseafdeling bouw je echt een band op met de patiënten.

Patiënten gaan soms veel vooruit, maar ook achteruit. Je hebt te maken met transplantatie. Omdat de wachttijd voor een donornier wel vier tot vijf jaar is, zie je patiënten heel lang. Zo lang dat ze zich ook een beetje dokter gaan voelen; dat betekent veel discussiëren en uitleggen.

Ik vind dat ik een mooi vak heb: ik kan mensen behandelen, beter maken, vaak geruststellen en begeleiden. Grappig is als mensen smoesjes gaan bedenken over hun (over)gewicht. Daar hebben ze hele theorieën over: van te dikke truien tot lange onderbroeken, maar de weegschaal is onverbiddelijk.

Het Laurentius is een hartstikke leuk ziekenhuis, waar iedereen elkaar kent en je snel zaken kunt regelen. En we kunnen hier heel veel. Vaak veel meer dan mensen denken. En we blijven ons ontwikkelen. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.